News Created with Sketch. Geplaatst op:
07-03-2022
.

5 tips voor lagere stookkosten

Iedereen merkt het: de energieprijzen stijgen. Dat gebeurde vorig jaar al en met het oog op de ontwikkelingen in Oekraïne wordt verwacht dat kosten verder zullen stijgen. Hier hebben we weinig invloed op, maar hoeveel gas je verbruikt en dus hoeveel je elke maand moet betalen, heb je deels zelf in de hand. 5 tips om te besparen op je stookkosten.

Gelukkig is het voorjaar in aantocht en wordt het hopelijk snel minder koud zodat we minder hoeven te stoken. Tot die tijd een paar praktische tips:

  • Zet de kamertemperatuur op je thermostaat zo laag mogelijk. Ga steeds een halve graad terug tot het oncomfortabel wordt. Staat de thermostaat op 21 graden? Draai hem terug naar 20,5. Ben je daaraan gewend, probeer dan nog een halve graad lager. Blijf op temperatuur met een extra trui, wintersokken en thermisch ondergoed.
  • Verwarm je huis niet te lang. Overdag niemand thuis? Zet de verwarming dan op 15 graden, net zoals 's nachts. Ga je rond 23.00 uur slapen? Zet de verwarming dan uit om 22.00 uur.
  • Zet de radiator op vorstvrij-stand in kamers die je niet of nauwelijks gebruikt.
  • Het water dat door de radiatoren gaat, wordt standaard te hoog verwarmd. Controleer je ketel en probeer 70 graden of lager. Check de waterdruk van je cv. Vul water bij als dat nodig is en ontlucht de radiatoren.
  • Met apps kun je meer inzicht krijgen in je energieverbruik. In combinatie met een slimme meter kun je veel besparen.

(Bron: NOS.nl)

Meer weten over slim omgaan met geld? Kijk dan eens op onze pagina’s Geldzaken.