News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Dit kost het als je 1 dag minder gaat werken

Albert (64) maakt gebruik van de 58+ regeling. Hij werkt 1 dag minder in de week en betaalt daar €135 netto voor. Ook iets voor jou?

Albert Verschuuren is 64 jaar en werkt als hoofd administratie bij een grote interieurbouwer. Albert: “De laatste jaren merkte ik dat ik steeds vaker hoofdpijn had in het weekend. Ook voelde ik me futloos. Daarover ben ik in gesprek gegaan met mijn huisarts en mijn vrouw. Daarop zijn we tot de conclusie gekomen dat minder werken wel eens de oplossing voor mijn klachten zou kunnen zijn. Een medische oorzaak was namelijk niet te vinden.”

Albert besloot 4 dagen te gaan werken in plaats van 5. Dat deed hij met behulp van de 58+ regeling die in de cao voor de Interieurbouw en meubelindustrie is opgenomen. Daarbij werk je minder en krijg je minder loon, maar bouw je nog wel volledig pensioen op. De werkgever draagt bij aan de regeling door wel 100% vakantiedagen te geven, terwijl je 80% werkt. Albert levert een deel van zijn loon in. En het pensioenfonds compenseert de gemiste pensioenpremie.

Samen hebben ze uitgerekend dat wat deze regeling in de praktijk voor Albert zou betekenen. Albert verdient € 2.635 netto per maand. Het kost hem uiteindelijk €135 netto per maand om 1 dag minder te gaan werken en daarnaast ook nog steeds 6 weken vakantie te hebben.

Albert: “Ik heb nu iedere woensdag vrij, dan sta ik ook wat later op. Daardoor heb ik weer energie om in het weekend wat leuks te gaan doen. Sterker nog, ik heb me ook weer aangesloten bij een kookclub. We koken 1 keer per maand samen. Voor dat soort uitjes was ik vroeger te moe.”

80-90-100

De 58+ regeling plan je in met je werkgever en meld je samen aan bij het bedrijfstakpensioenfonds

Op de site van Koninklijke CBM vind je een rekentool om je loon te berekenen.

Wil je meer weten over hoe je lang en gezond aan de slag kan? Of heb je vragen over je meubelpensioen of je arbeidsomstandigheden? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Dit is de 58+ regeling

Misschien wist je al dat je vanaf je 55e minder kunt gaan werken....
Lees meer

58+ regeling: minder werken, evenveel pensioen

Pieter wil minder werken en meer tijd met zijn kleinkinderen door...
Lees meer

De voordelen van de 58+ regeling

80% werken, ongeveer 90% inkomen en 100% pensioen…. Kan dat? Jaze...
Lees meer