News Created with Sketch. Geplaatst op:
10-11-2021
.

Heb jij recht op toeslag?

Het kan je niet zijn ontgaan dat je bij de Belastingdienst een toeslag kunt aanvragen voor kinderopvang, maar er zijn ook andere soorten toeslagen. Misschien heb jij er ook wel recht op.

Een toeslag is een maandelijkse bijdrage in de kosten voor zorg, huur of kinderen. Je krijgt deze niet vanzelf en ook niet iedereen komt ervoor in aanmerking. Of en hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van je inkomen en dat van je partner en van de kosten die je maakt.

Heb je het ene jaar een toeslag ontvangen, dan krijg je die het jaar erop weer. Je hoeft hem dus niet elk jaar opnieuw aan te vragen. Let op: als er iets verandert - je gaat bijvoorbeeld meer verdienen of je hebt minder aftrekposten - dan kan dat van invloed zijn op je toeslag. Dat moet je zelf aangeven bij de Belastingdienst. Houd dat dus goed in de gaten.

Zorgtoeslag: De zorgtoeslag is een bijdrage in je zorgverzekering. Op de site van de Belastingdienst kun je lezen wanneer je daar recht op hebt.

Huurtoeslag: Als je niet veel verdient kun ook je huurtoeslag aanvragen. Jouw huur moest wel passend zijn bij jouw situatie. Dat wil zeggen dat je huur niet te laag, maar ook niet te hoog mag zijn. Op de site van de Belastingdienst lees je meer over de voorwaarden.

Kindgebonden budget: Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijg je naast de kinderbijslag. Als je al een toeslag ontvangt, dan krijg je vanzelf kindgebonden budget. Op de site van de Belastingdienst lees je of je er recht op hebt.

Kinderopvangtoeslag: Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van geregistreerde opvang. De voorwaarden hiervoor vind je op deze pagina van de Belastingdienst.

Voor alle soorten toeslagen kun je op de site van de Belastingdienst een proefberekening maken. Twijfel je of jij recht hebt op een van deze toeslagen? Neem dan contact op met een financieel adviseur. Via Schaven aan jouw Toekomst kun je gratis informatie inwinnen. Dat kost je dus niks, maar kan wel een heleboel opleveren. Op onze pagina’s Geldzaken lees je er meer over.

Gerelateerd Nieuws

Financieel fit

Door een verandering in je leven kan het een uitdaging worden om ...
Lees meer

Word ook financieel fit

Kom je moeilijk rond en heb je behoefte aan ondersteuning bij jou...
Lees meer