News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Loon- en functiegebouw 2022

Met ingang van 1 januari 2022 is het nieuwe functie- en loongebouw voor de interieurbouw en meubelindustrie van kracht. Iedere werknemer is daarin ingeschaald. We leggen je uit wat dit voor jou betekent.

Met ingang van 1 januari 2022 is het nieuwe functie- en loongebouw voor de interieurbouw en meubelindustrie van kracht. Iedere werknemer is daarin ingeschaald. Als je op 31 december 2021 in dienst was, dan ging dat als volgt:

 • Eerst werd je functie ingedeeld in functiegroep A tot en met G.  In welke trede je werd ingedeeld hing af van het loon dat je verdiende op 31 december 2021. Tot en met 20 jaar gelden er nog jeugdlonen.
 • Vervolgens werd je ingedeeld in de eerst bovengelegen trede.
 • Ontving je een loon dat boven de loonschalen ligt, dan werd je niet ingedeeld in een trede van de cao.
 • Ben je na 1 januari in dienst getreden kijk dan hier hoe je functie is ingedeeld.

 

Voorbeelden van indelen:

 • Robin is ingedeeld in functiegroep D en verdient op 31 december 2021 €2.450 bruto per maand. Robin wordt ingedeeld in trede 5 van functiegroep D. Volgens de loonschaal van 1 januari 2022 is dat € 2.512,49 bruto per maand.
 • Senna is projectmanager. Deze functie wordt in functiegroep G ingedeeld. Senna verdient €3.300 bruto per maand. Dit loon ligt boven de loonschalen. Er vindt geen indeling in een trede plaats.
 • Mart is werkvoorbereider volgens functiegroep E en verdient €2.900 bruto per maand. Eerst moet worden beoordeeld of de functie in functiegroep E ingedeeld kan blijven of dat hij in functiegroep G (of F) moet worden ingedeeld. Zie de referentiefunctie Werkvoorbereider.
  Indeling E: in dat geval verdient hij boven de cao loonschalen. Er vindt geen indeling in een trede plaats.
  Indeling in G: In dat geval wordt de functie ingedeeld in trede 5 van G en wordt het bruto maandloon met ingang van 1 januari 2022 € 2.985,86.

 

De loonschalen vind je in de cao.

Gerelateerd Nieuws

Vraag en antwoord: Loongebouw cao Interieurbouw en Meubelindustrie

Loongebouw? Functietrede? Wat is dat precies? En hoe verandert je...
Lees meer

Zo ziet ons nieuwe loongebouw eruit

Een van de afspraken van de nieuwe cao is een nieuw loongebouw. P...
Lees meer

In welke functiegroep zit jij?

Wil je weten of je functie correct is ingedeeld en of je volgens ...
Lees meer