News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Met de auto naar je werk? Dit krijg je terug

Reis jij wel eens met je eigen auto naar een klus of karwei op locatie? Dan worden die kosten vergoed. In de cao Interieurbouw en Meubelindustrie zijn er namelijk nieuwe afspraken gemaakt over de kilometervergoeding waar jij recht op hebt.

Wanneer je met je eigen auto vanuit de werkplaats of rechtstreeks vanuit huis op karwei gaat, dan ontvang je een bruto vergoeding per gereden kilometer. Voorheen was deze vergoeding €0,32 per kilometer. In het nieuwe cao-akkoord is dat verhoogd naar €0,35 cent per kilometer. Dit is ook een stuk meer dan de kilometervergoeding die je krijgt voor de kilometers die je maakt voor je normale woon-werk verkeer. Deze is namelijk wettelijk vastgesteld op (maximaal) €0,19 per kilometer.

Reis je vanuit je werk naar een klus? Dan krijg je naast de hogere kilometervergoeding ook nog de reistijd doorbetaald. Wanneer je vanuit huis naar een klus reist en de reistijd is langer dan je normale reistijd naar het werk, dan krijg je de tijd die je langer onderweg bent ook betaald.

Heb je vragen over de afspraken in de cao? Neem dan contact op met:

 

In de cao lees je ook waar je recht op hebt als je langdurig ziek wordt. Hieronder kun je een overzichtelijke infographic over dit onderwerp downloaden.

Gerelateerd Nieuws

Langdurig ziek? Hier heb je recht op

Wanneer je langdurig ziek bent en daardoor niet kunt werken is da...
Lees meer

Bijverdienen? Dit geef je aan bij de Belasting

Als je handig bent word je vast wel eens door vrienden en familie...
Lees meer