News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Omgaan met geldzorgen

Heb jij wel eens geldzorgen? Dat is heel vervelend. Het is bekend dat dit zelfs veel stress kan veroorzaken. Als je geldzorgen hebt, ben je waarschijnlijk veel aan het piekeren of slaap je slecht. Hoe kun je, ondanks die geldzorgen, tóch fijn aan het werk gaan? Hoe houd je ‘alle ballen hoog’? In dit artikel geven we inzichten waar je hopelijk mee vooruit kunt.

 

Geldstress verminderen

Geldstress kan een grote impact hebben op je dagelijks leven en werk. Het is belangrijk om manieren te vinden om deze stress te verminderen. Een goede manier om te beginnen is door overzicht te krijgen. Maak een lijst van al je inkomsten en uitgaven. In sommige bankieren apps kun je dit al makkelijk inzichtelijk maken. Dit helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van je financiële situatie en waar je eventueel kunt besparen.

 

Geldproblemen aanpakken

Als je te maken hebt met geldproblemen, is het essentieel om actie te ondernemen. Zoek hulp als je er zelf niet uitkomt. Dat is niets om je voor te schamen! Er zijn budgetcoaches en financiële adviseurs die je kunnen helpen met het opstellen van een plan om je schulden af te lossen en je financiën op orde te krijgen. Het is ook belangrijk om open te zijn over je situatie met je werkgever. Allereerst bereik je hiermee dat er begrip ontstaat voor jouw situatie. Daarnaast kan een werkgever soms ondersteuning bieden door je te attenderen op de juiste hulpbronnen. Of je werkgever wijst je erop dat je gebruik kunt maken van een budgetcoach via FinVit. Op onze pagina ‘Geldzaken’ lees je meer over dit onderwerp én kun je kosteloos de FinVit programma’s volgen.

 

Geldzorgen loslaten tijdens werkdagen

Het is niet altijd makkelijk, maar het is fijn om je geldzorgen los te laten tijdens je werk. Dat is makkelijk gezegd, maar misschien moeilijk gedaan. Probeer je tóch te concentreren op je taken en zie je werk als een manier om je gedachten even te verzetten. Zorg ook voor voldoende rust. Neem op tijd pauze, maak een fijne wandeling of doe ontspanningsoefeningen. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is de leergang ‘5 tools voor werken zonder stress’ misschien iets voor jou.

 

Omgaan met geld tijdens je vakantie

Een budgetvriendelijke vakantie kan net zo leuk en ontspannend zijn als een dure reis! Benieuwd hoe je kunt genieten van een budgetvriendelijke vakantie? Wij delen 3 tips:

1. Kies een bestemming dicht bij huis: bespaar op reiskosten door te kiezen voor een bestemming die met de auto, fiets of het openbaar vervoer te bereiken is.

2. Boek accommodatie vooraf: zoek naar voordelige accommodaties zoals vakantiehuisjes, hostels, of campings en boek deze ruim van tevoren om te profiteren van vroegboekkortingen.

3. Zelf koken: uit eten kan kostbaar zijn! Zelf koken is hartstikke lekker. Boek een accommodatie met een keuken en plan je maaltijden van tevoren. Picknicks zijn ook een leuke en goedkope optie.

 

Zoek hulp en ondersteuning

Misschien het allerbeste wat we je mee kunnen geven: je staat er niet alleen voor. Zoek hulp en ondersteuning. Dat kan bij vrienden en familie, maar ook bij Jouw Toekomst Adviseur of een budgetcoach. Neem ook eens een kijkje bij de programma’s van FinVit. Deze zijn gratis voor jou als medewerker in de interieurbouw en meubelindustrie. Ze kunnen je enorm helpen! 

Gerelateerd Nieuws

Ontdek de programma’s van FinVit

We hebben allemaal te maken met onze eigen geldzaken. Bij de een ...
Lees meer

Yes, vakantiegeld! Dit kun je ermee

Het is weer die tijd van het jaar: het vakantiegeld wordt gestort...
Lees meer