News Created with Sketch. Geplaatst op:
29-10-2021
.

Vervroegd Uittreden. Iets voor jou?

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de Interieurbouw en Meubelindustrie gaat in per 1 januari 2022. Je kan hem nu aanvragen.

Met de RVU-regeling kun je vanaf 2 jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd vervroegd uittreden met een bruto-uitkering van maximaal €22.164 per jaar (2021). Per maand is dit een brutobedrag van maximaal €1.847.

De regeling is bedoeld voor alle werknemers, die op het moment dat ze willen stoppen, zwaar werk verrichten in de productie/montage, logistiek/transport of technische dienst.

Een van de voorwaarden is dat je 20 van de laatste 25 jaar werkzaam bent geweest in de sector. Als je werkgever eerst onder een andere cao viel, zoals die van Timmerindustrie, Klein Metaal of Afbouw, dan tellen die jaren mee als dienstjaren in de Interieurbouw en Meubel.

Financieel advies
Wil je gebruik maken van de regeling, maar vraag je je af of het voor jou financieel haalbaar is, dan kun je gratis gebruik maken van financiële adviseurs voor alle werknemers in de Interieurbouw en meubelindustrie. Deze onafhankelijke financieel adviseur neemt dan contact met je op om jouw financiële toekomst toekomst te bespreken. Via CNV Zorgzaam meld je je aan voor financieel advies.

Voor de exacte voorwaarden en vragen kun je terecht bij Sociaal Fonds Meubelindustrie.

Je kunt de regeling vanaf nu aanvragen. Het aanvraagformulier vind je via deze link.

Gerelateerd Nieuws

Word ook financieel fit

Kom je moeilijk rond en heb je behoefte aan ondersteuning bij jou...
Lees meer