News Created with Sketch. Geplaatst op:
13-01-2021
.

5 tips tegen winterdips

Duizenden mensen worstelen met een winterdip. Ze zijn vaker ziek en de kou en de donkerte zorgen voor minder energie. Tel daarbij op dat we al maanden in een wereld leven waarin we elkaar niet mogen knuffelen, geen feestjes kunnen organiseren en je favoriete lunch- of koffietentje dicht is. Reden genoeg dus om deze winter extra goed voor jezelf te zorgen.

Onderstaande tips helpen jou gezond de winter door te komen. Je kunt ze gemakkelijk aan je dagelijkse routine toevoegen.

Start de dag met een koude douche

Volgens Iceman Wim Hof is het dagelijks trotseren van een ijskoude douche de manier om lichaam en geest sterker te maken. Je kunt er zelfs symptomen van chronische ziekten mee verminderen. Ook zou de methode hart en hoofd in balans brengen en je concentratievermogen verbeteren. Gelukkig hoef je niet meteen in een ijsbad te gaan zitten om dit positieve effect te ervaren. Een paar minuten ademhalingsoefeningen doen en enkele seconden koud douchen zijn al voldoende.

Omarm de kracht van yoga of mindfulness

Yoga is dat niet heel zweverig? Ja en nee. Het is een praktische, lichamelijke en geestelijke manier om je fysieke en mentale welzijn te bevorderen. In onze catalogus vind je verschillende cursussen:

 

Mindfulness kan je ook helpen minder te piekeren en mentale rust te krijgen. Daardoor voel je je niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk fitter. Probeer eens een podcast of cursus of het gebied van mindfulness.

Ga naar buiten en… beweeg!

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar bewegen heeft enorm veel positieve gevolgen voor je gezondheid. Zo blijf je fysiek fit en maak je tijdens het sporten endorfine aan. Dit stofje in je brein zorgt ervoor dat je ontspant, beter slaapt en meer zelfvertrouwen krijgt. Al deze effecten worden versterkt als je de natuur in gaat om te bewegen. Dus of het nu regent of droog is, sleep jezelf deze winter extra vaak naar buiten en wandel, jog, huppel of fiets erop los.

Masseer je voeten

Je voeten masseren is niet alleen een goede manier om tot rust te komen en even in te checken met je lijf, het heeft ook talloze andere gezondheidsvoordelen. In je voeten zitten allerlei drukpunten die volgens de leer van voetreflexologie direct zijn gekoppeld aan een bepaald deel van je lichaam. Door delen van je voeten te masseren, zou je bijvoorbeeld migraine en slapeloosheid kunnen verlichten. Je leert er meer over in de cursus Essentiële oliën

Vergeet niet te lachen

Een lekker potje schateren boost je immuunsysteem, vermindert stress en traint je middenrifspieren, waardoor je beter kunt doorademen. Zoek online een leuke cabaretier of organiseer een online borrel met vrienden. Of misschien is het luisterboek De Wet van Snuf van Jos Burgers wat voor jou.

Alle genoemde leermiddelen in dit artikel zijn gratis voor medewerkers uit de meubel- en interieurbranche.

Gerelateerd Nieuws

De positieve effecten van wandelen

Voorheen begon ik mijn dag altijd met een wandeling samen met mij...
Lees meer

Podcast: Brain Balance

In de catalogus kun je diverse podcasts beluisteren. Handig als j...
Lees meer

Positief de herfst in

Wist je dat we gemiddeld zo’n 40.000 gedachten per dag hebben en ...
Lees meer