News Created with Sketch. Geplaatst op:
19-01-2023
.

Gezond met de Persoonlijke gezondheidscheck

In de meubel- en interieurbranche bieden we gezondheidschecks aan. Dit doen we meestal via de werkgever omdat er de cao en de Arbowet bepaalt dat je tenminste 1 keer in de 3 jaar een preventief medisch onderzoek (PMO) kunt ondergaan. Niet iedereen doet daaraan mee en dat is zonde. Hier lees je waarom.

De Persoonlijke gezondheidscheck van &Niped die we in de meubel aanbieden, voldoet aan de vereisten van de cao en de Arbowet. We bieden hem via je werkgever maar de vraag is wat je er zelf mee doet. Een gezondheidscheck is niet verplicht en dus nemen lang niet alle werknemers eraan deel. Dat is zonde omdat deze check je waardevolle inzichten kan geven in je gezondheid, eventuele risico’s en stappen die je kunt nemen om gezond te blijven of te worden.

Leefstijl en risico’s
In de check wordt gevraagd naar zaken als leefstijl en risico’s die zijn gerelateerd aan het soort werk dat je doet, zoals fysieke belasting en geluid. Ook wordt gekeken naar mentaal welzijn en erfelijke factoren, zoals diabetes of hart- en vaatziekten.

Met stoplichtkleuren geeft het persoonlijke gezondheidsrapport heel duidelijk aan waar het goed gaat, wat je verbeterpunten zijn en of er ook echte risico’s zijn waar je direct actie op moet ondernemen, zoals een hoge bloeddruk of verhoogd bloedsuikergehalte in combinatie met andere risicofactoren. Je krijgt in het rapport ook concrete handvatten om aan de slag te gaan. Zo wordt onder andere verwezen naar online informatie en cursussen die te vinden zijn op Schaven aan jouw Toekomst.

Uitkomsten
De uitkomsten van jouw persoonlijke gezondheidscheck worden nooit met je werkgever gedeeld. Maar het betekent ook dat het echt aan jou is om ermee aan de slag te gaan. Wordt jouw gezondheid nadelig beïnvloed door factoren op je werk, dan kan je dat met je werkgever bespreken. Vind je dat lastig of weet je niet goed waar je om kunt vragen, zoek dan eerst contact met Jouw Toekomst Adviseur.

Biedt jouw werkgever de Persoonlijke Gezondheidscheck (nog) niet aan en wil je wel graag meer inzicht in jouw gezondheid, dan kun je hem ook individueel aanvragen. Dit kun je doen via Jouw Toekomst Adviseur. Dat kan makkelijk via de mail of telefonisch. Alle contactgegevens vind je op de contactpagina.

Wil je los van de persoonlijke gezondheidscheck met je gezondheid en leefstijl aan de slag? Kijk dan ook eens in onze catalogus voor interessante cursussen. In de zoekbalk kun je het onderwerp invoeren waarmee je aan de slag wilt. Je kunt leren via boeken, online methoden of via luisterboeken of podcasts. Wat dacht je hiervan?

Gerelateerd Nieuws

Doe de Gezondheidscheck

Als werknemer krijg je regelmatig een uitnodiging van je werkgeve...
Lees meer

Laat jouw goede voornemens slagen met de Gezondheidscheck

Het nieuwe jaar beginnen we traditiegetrouw vaak met goede voorne...
Lees meer