News Created with Sketch. Geplaatst op:
30-11-2020
.

Voedingstips voor een goede weerstand

Met een goede weerstand verklein je de kans op ziekten. Wat moet je eten om een goede weerstand op te bouwen en te houden? We geven je een paar tips.

Eet veel groenten en fruit

Groenten en fruit leveren veel vitaminen die je weerstand van nature ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B6 in bananen en vitamine C in sinaasappels. Daarnaast bevatten groente en fruit veel vezels. Voldoende vezels eten draagt bij aan gezonde darmflora en daarmee aan een gezond brein en immuunsysteem. Ben je niet zo’n groente-eter? Maak het jezelf dan makkelijk en verwerk je groenten en fruit eens in een smoothie.

Kies voor volkoren producten

In volkoren graanproducten zitten belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Kies daarom niet meer voor witte graanproducten, maar vooral voor volkoren producten, zoals volkorenbrood, -pasta, en -couscous.

Eet vette vis en noten

De vetzuren in vis (omega 3-vetzuren) beschermen tegen hart- en vaatziekten. Met name in vette vis zitten veel vetzuren. Het advies van het Voedingscentrum is daarom om 1 keer per week vette vis te eten. Ook noten zijn een gezonde keuze. Noten leveren ijzer, vitamine E en vitamine B1 en bevatten veel onverzadigd vet. Het Voedingscentrum adviseert daarom om elke dag wat ongezouten noten te eten.

Drink water

Voldoende water drinken zorgt er voor dat je vochtbalans op peil blijft en dat je lichaam optimaal kan functioneren. Water is daarbij ten opzichte van andere dranken een gezonde keuze omdat het geen calorieën bevat en wel je dorst lest.

Tot slot, om je weerstand verder te verhogen kun je ook denken aan Vitamine D. Het slikken van vitamine D kan je weerstand verder verhogen. Verschillende onderzoeken ondersteunen inmiddels het idee dat het je ook helpt beschermen tegen COVID-19 en de gevolgen daarvan.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen voor een gezonde leefstijl? Kijk dan eens in onze catalogus voor onze cursussen op het gebied van leefstijl.

Gerelateerd Nieuws

Zo boost je je weerstand

Het is geen overbodige luxe de komende periode goed voor jezelf z...
Lees meer

Ongezouten broodtrommel!

Na Dry January is het nu tijd voor minder zout in je voeding. Van...
Lees meer