News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Waarom vitaliteit belangrijk is

Ons werk vraagt meer van ons dan ooit. Het lijkt wel of steeds minder mensen hetzelfde werk moeten doen. Vitaliteit is daarom steeds belangrijker.

De afgelopen jaren is ons werk een stuk ingewikkelder geworden. Eenvoudige taken zijn geautomatiseerd of worden uitbesteed aan lagelonenlanden. Dat betekent dat ons werk meer van ons vraagt dan ooit. Daarbij zijn er steeds minder mensen voor hetzelfde aantal banen. Met name in de technische beroepen wordt de arbeidsmarkt steeds krapper.

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit worden steeds belangrijker. In de eerste plaats voor jou zelf, maar indirect ook voor de organisatie waarvoor je werkt. Vitaliteit op de werkvloer zorgt voor een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Daarom bestaat een project als Schaven aan jouw Toekomst.

Binnen Schaven aan jouw Toekomst kun je in gesprek met Jouw Toekomst Adviseur over jouw duurzame inzetbaarheid en jouw vitaliteit. Zij kunnen je op weg helpen als je je wilt ontwikkelen of op zoek bent naar een betere balans tussen werk en privé.

Om meer te leren over duurzame inzetbaarheid gingen onze adviseurs Eileen Weisz en Henry van Balen onlangs zelf ook op cursus. Ze volgden de tweedaagse cursus Duurzame Inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie. Eileen: “We hebben hierbij ontzettend veel tools aangereikt gekregen om duurzame inzetbaarheid bespreekbaar en inzichtelijk te maken. En we hebben geleerd hoe je duurzame inzetbaarheid in de kern van de organisatie krijgt.”

Wil je zelf aan de slag met vitaliteit, maak dan eens een afspraak met een van onze adviseurs. Het is gratis en verplicht je tot niets. Wil je je alvast oriënteren op vitaliteit, neem dan eens een kijkje in onze catalogus. Hier vind je verschillende online trainingen die je helpen bij een vitale leefstijl.

Gerelateerd Nieuws

Fit for the job blijven

Toin Reinieren is stoffeerder en werkt al 42 jaar bij Montis. Ove...
Lees meer

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Henry van Balen

Henry van Balen (59) werkt sinds januari bij ECM. Daarnaast gaat ...
Lees meer