News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Zo beïnvloedde corona ons leven

Jongere werknemers zijn minder tevreden met het leven dan de gemiddelde werknemer. Dat blijkt uit het TNO-onderzoek De impact van de COVID-19 pandemie op werknemers.

TNO onderzocht hoe het eind 2021 met werkende Nederlanders ging. Gemiddeld genomen zeggen werknemers dat ze een goede gezondheid hebben en dat ze tevreden zijn met het leven. Toch zegt 19% de werknemers burn-outklachten te hebben. Dit is meer dan in 2020, toen 17% kampte met gevoelens van overspannenheid. Gek genoeg was dat cijfer in 2020 gedaald naar 15%. Van de mensen die uitsluitend op locatie werken, heeft zelfs 20% klachten van overwerktheid.

Onder jongeren zijn de cijfers nog minder gunstig. Van de werknemers tussen de 15 en 24 jaar voelt 27% zich overspannen. 72% zegt een minder goede gezondheid te hebben en 63% is minder tevreden met het leven. Bij de gemiddelde werknemer die op locatie werkte, zijn die percentages 80% en 76%.

Nog meer cijfers: Bijna driekwart van de werknemers (73%) zegt dat er door de pandemie zaken zijn veranderd op het werk. De meest voorkomende veranderingen: contact met collega’s en leidinggevenden (50%) en veranderingen in de werkzaamheden (42%). Het gros van de werknemers (93%) verwacht dat veranderingen in het gebruik van technologie blijvend zijn.

Heb jij vragen over dit onderwerp? Wil je bespreken hoe jij jouw situatie kunt verbeteren of hoe je kunt omgaan met de veranderingen op jouw werk? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Zo gezond zijn we na corona

De coronacrisis de nodige sporen achter gelaten. Er lijkt nu, naa...
Lees meer

Vraag en antwoord: Coronavaccin

Het lijkt erop dat we het Coronavirus alleen onder controle krijg...
Lees meer