News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

De rol van je leidinggevende bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Jij als medewerker bent heel belangrijk voor de meubelindustrie en interieurbouw. Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling is onmisbaar! Het helpt jou lekker in je vel te zitten en je werk goed te kunnen doen. Daardoor ga je met plezier naar je werk. Je leidinggevende speelt een grote rol. De gesprekken die jullie met elkaar voeren kunnen veel betekenen voor je loopbaan.

 

In gesprek met je leidinggevende

Het begint allemaal met een goed gesprek. Ga regelmatig een gesprek met je leidinggevende aan. Dat geeft je de kans je ambities en doelen te bespreken. In het gesprek kun je het hebben over jouw wensen en verwachtingen met betrekking tot je persoonlijke ontwikkeling. Waar ben je goed in en hoe draag je bij aan het team? Voor een leidinggevende is het prettig om te weten wat er in jou omgaat, wat je nodig hebt en waar jij je verder in wilt ontwikkelen. 

 

Open en eerlijk het gesprek voeren

Door eerlijk aan te geven waar jij goed in bent en waar je jezelf nog in wilt ontwikkelen, kom je een stuk verder. Ook kun je tijdens zo’n gesprek open zijn over zaken waar je tegen aanloopt, zowel op het werk als in de privésfeer. Dat draagt uiteindelijk ook bij aan beter functioneren. Door dingen bespreekbaar te maken kan er vaak ook naar een oplossing worden gezocht. 

 

Weet je nog niet zo goed wat je graag zou willen, of weet je niet goed hoe je het gesprek moet voeren? Neem dan gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen met een gespreksformat. Hier maken al veel bedrijven in de interieurbouw en meubelindustrie gebruik van. Dit format kun je als leidraad gebruiken voor het 1 op 1 gesprek met je leidinggevende. 

 

Feedback van je leidinggevende

Vergeet niet goed te luisteren naar wat je leidinggevende over jou te vertellen heeft. Feedback is er heus niet om je af te kraken. Het helpt je juist verder. Laat je leidinggevende ook aan het woord over de doelen van het bedrijf waar je werkt. Ontdek hoe je bij kunt dragen aan het realiseren van deze doelen. Dat is goed voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor het succes van het bedrijf waar je werkt.

 

De rol van je leidinggevende

Ontwikkel jezelf en bied meerwaarde voor je werkplek. Nu en in de toekomst. Als je van waarde wilt blijven is het van belang dat je je blijft ontwikkelen. Dit doe je bijvoorbeeld met actuele kennis over materialen of nieuwe werkwijzen. Ga hierover het gesprek aan met je leidinggevende op een open, eerlijke manier. 

 

Alle informatie in één duidelijk overzicht? Download de pdf 'Jij biedt meerwaarde'!

Gerelateerd Nieuws

5 praktische bespaartips

De wereldwijde energiecrisis en stijgende benzineaccijnzen hebben...
Lees meer

De cao-onderhandelingen gaan van start

Het najaar van 2023 is het begin van een belangrijk proces voor a...
Lees meer