News Created with Sketch. Geplaatst op:
15-01-2020
.

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur

Joost Verbeek is 1 van de 6 Jouw Toekomst Adviseurs binnen Schaven aan jouw toekomst. Wat kunnen deze adviseurs voor jou betekenen?

Wat doe je als Jouw Toekomst Adviseur?
“Ik ga bij bedrijven langs om werknemers en werkgevers te adviseren over lang, gezond en met plezier werken. Oorspronkelijk ben ik bedrijfsadviseur vanuit ECM, het Expertisecentrum Meubel. Voorheen richtten ons vooral op vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Nu zijn daar ook onderwerpen zoals gezondheid en werk-privé balans bij gekomen. We bieden ook steeds meer producten op dat gebied, zoals (online) cursussen en testen.”

Waarom is dit zo’n belangrijk onderwerp?
“Dat heeft onder meer te maken met de verhoging van de pensioenleeftijd. Zo’n 5 jaar terug gingen mensen gemiddeld op hun 62e met pensioen. Nu is dat fors hoger. Oudere werknemers begeleiden we daarin, jongere werknemers bereiden we daarop voor. Daarnaast wordt de arbeidsmarkt krapper. Met dit portaal en met de inzet van adviseurs willen we voorkomen dat je voortijdig uitvalt.”

Waarom moet je je ontwikkelen? Wat is er mis met altijd hetzelfde werk doen?
“De beroemde uitspraak luidt: stilstand is achteruitgang. Als alles om je heen verandert, houden jouw werkzaamheden misschien ooit op te bestaan. Daarbij vinden wij het belangrijk dat je je binnen het bedrijf en de sector ontwikkelt, maar ook zeker buiten je vakgebied. Computers, samenwerken en communicatie zijn zaken waar je in de meubelbranche ook mee te maken hebt. Er zijn veel gebieden waarop je iets kunt bijleren. Kijk maar eens in de catalogus op dit portaal.”

Kan elke medewerker in de branche bij jou terecht voor advies?
“In principe wel, al heeft elke adviseur zijn eigen specialisme. Als ik iemand niet verder kan helpen, dan schakel ik een collega in. We hebben een hoop kennis in huis, maar er zijn grenzen. We gaan zeker niet zelf op de stoel van een dokter zitten.”

Heb je een tip voor medewerkers in de branche?
“Voor iedereen is wel iets te vinden op dit portaal. Haal er iets uit waardoor je morgen je werk met nog meer plezier kunt doen. En heb je plezier in je werk dan is dat ook goed voor je privéleven. Balans tussen werk en privé is belangrijk. Zelf beweeg ik veel in mijn vrije tijd. Ik wandel graag - bij voorkeur in de bergen -, ik fiets en werk in de tuin. 1 keer per week ga ik naar de sportschool. Toen ik daarmee begon, kreeg ik steeds minder last van mijn rug. Daarnaast volg ik af een toe een interessante cursus.”

Wil je in contact komen met Joost of een van de andere adviseurs, laat dat dan weten via info@schavenaanjouwtoekomst.nl of 023 - 515 88 80.

Gerelateerd Nieuws

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur

Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen over gezondheid en bewege...
Lees meer

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur

Anouk van Stipriaan is een van de Jouw Toekomst Adviseurs. Zij ve...
Lees meer