News Created with Sketch. Geplaatst op:
03-02-2021
.

DISC en thuiswerken

Het DISC-model geeft inzicht in bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. Ook als je thuiswerkt kun je het gebruiken.

Je weet vaak niet wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren het gedrag van anderen vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. Als je zelf invult ontstaat er ruis en miscommunicatie.

Als je meer inzicht hebt in de voorkeursstijlen van jezelf en van collega’s kweek je meer begrip. Tijdens de coronapandemie zie je goed dat iedereen op een andere manier met de omstandigheden omgaat. De maatregelen rond de pandemie worden door iedereen anders beleefd. Normale routines worden verstoord of je nu of het bedrijf of vanuit huis werkt.

Het DISC model omschrijft 4 temperamenten: Dominant (rood) Invloed (geel), Stabiliteit (groen) en Consciëntieus (blauw). Hieronder geven we kort wat voorbeelden over hoe de verschillende voorkeursstijlen effect hebben op gedrag en behoeften. We gaan uit van de thuiswerksituatie:

DISC-model
Bron: discfactor.nl

Herkenbaar? Meestal hebben mensen niet alleen maar 1 stijl, dus waarschijnlijk herken je jezelf in verschillende profielen. In tijden van stress wordt gedrag nog zichtbaarder en ervaar je beter hoe jijzelf en je collega’s met de huidige omstandigheden omgaan.

Wil je meer weten over DISC en over jouw profiel, vul dan hier een DISC-test in. Wil je een toelichting op jouw profiel en wat dat bijvoorbeeld in de huidige situatie betekent, neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

DISC biedt inzicht

Vraag je je ook wel eens af waarom mensen zo verschillend reagere...
Lees meer

Hoe doe en communiceer jij?

De huidige crisis raakt mens, maatschappij en bedrijfsleven. Alle...
Lees meer