News Created with Sketch. Geplaatst op:
24-04-2023
.

Jezelf blijven ontwikkelen doe je zo

Jezelf continu blijven uitdagen en ontwikkelen lijkt soms een ver-van-je-bedshow. Maar in onze dynamische branche valt er altijd wat te leren. Door je vakkennis te verbreden of te verdiepen kun je werken aan jouw duurzame inzetbaarheid en zo nog meer werkplezier beleven. 

Waarom jezelf ontwikkelen waardevol kan zijn
De interieurbouw en meubelindustrie is een sector die voortdurend in beweging is. Er zijn  nieuwe trends, innovaties en ontwikkelingen. Denk aan nieuwe producten, materialen, werkwijzen en machines. Om bij te blijven in onze branche is het goed en verstandig je vakkennis te blijven verversen. Dit kan door cursussen, workshops, vakliteratuur en het bijhouden van de laatste ontwikkelingen in de markt. Ook een bezoek aan een vakbeurs of kennissessie bij een leverancier kan leerzaam zijn. Door je vakkennis up-to-date te houden, blijf je relevant en waardevol voor je werkgever. Hierdoor kan je ook meer uitdagende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen. Dit kan je loopbaanperspectieven én werkgeluk vergroten.

Probeer eens de competentiemeter
Een handige tool om je vaardigheden en competenties in kaart te brengen, is de competentiemeter. Dit is een online vragenlijst waarmee je kunt meten hoe het staat met je vaardigheden en competenties en waar verbetering mogelijk is. Hiermee kan je gericht werken aan je loopbaanontwikkeling. Je kunt de competentiemeter invullen op basis van je huidige functie en gewenste functie. Je krijgt vervolgens een overzicht van de competenties die relevant zijn voor die functies. Door regelmatig de competentiemeter in te vullen, houd je je vooruitgang bij en kun je gerichte acties ondernemen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Doe de talentscan
De talentscan is een andere veel gebruikte tool om jezelf te ontwikkelen in onze branche. Dit is een online vragenlijst waarmee je kunt ontdekken waar jouw talenten en interesses liggen en hoe je deze kunt inzetten in je loopbaan. Door te werken vanuit je talenten en interesses, haal je meer plezier en voldoening uit je werk. Meer werkplezier kan leiden tot een grotere motivatie en betere prestaties.

Over dit onderwerp hebben we een handige download gemaakt. Meer weten? Je vraagt hem aan met onderstaand formulier. Wil je meer weten over hoe je duurzaam inzetbaar blijft, neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur

Gerelateerd Nieuws

5 tips om fysieke belasting te verminderen

Als medewerker in de interieurbouw en meubelindustrie, is het ver...
Lees meer

Veilig werken met houtstof

In de interieurbouw en meubelindustrie wordt veel hout gebruikt. ...
Lees meer