News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Loopbaanplanning = toekomstplanning

Grote kans dat jij het prima naar je zin hebt op je werk. Maar de wereld en alles rondom jouw werk verandert sneller dan ooit en daarom vinden wij bij Schaven aan jouw Toekomst het enorm belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Jouw Toekomst Adviseur helpt je daarbij.

Bij Schaven aan jouw Toekomst vinden wij het enorm belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Het kan je echt helpen om met iemand rond de tafel gaan zitten om erachter te komen wat je wilt leren. Hoe ziet jouw baan er over 5 jaar uit? Loopbaanplanning kan zomaar de tool zijn die jou daarbij gaat helpen.

Wat is loopbaanplanning?
Bij loopbaanplanning neem je eigenlijk alles onder de loep wat met jouw werk en functioneren te maken heeft. Het zorgt ervoor dat jij in beeld brengt wat bij jou past. Nu en in de toekomst. Het doel hiervan is dat jij in een duidelijk overzicht ziet wie je bent, wat je wilt en hoe je dit kunt bereiken. Dit doe je niet alleen. Wanneer je samen met Jouw Toekomst Adviseur een loopbaangesprek hebt, zul je zien dat je tot nieuwe inzichten komt.

Welke inzichten biedt loopbaanplanning?
Er zijn meerdere onderdelen die je meeneemt bij het opstellen van jouw loopbaanplanning om tot de juiste conclusie te komen.

  1. Wie ben je? Wat kan je?
  2. Wat wil je én hoe kan je dat bereiken?
  3. Beschrijf wie jij nodig hebt om deze doelen te bereiken
  4. Beschrijf wat jij nodig hebt om deze doelen te bereiken
  5. Verdeel bovenstaande punten in een planning

 

Een van de belangrijkste punten is natuurlijk dat jij nadenkt over wat jij wilt of nodig hebt. Wanneer jij samen met Jouw Toekomst Adviseur alle stappen hebt doorlopen, heb je een realistisch plan voor jouw loopbaan. Soms zijn bepaalde dingen bij je huidige werkgever niet mogelijk. Het afbakenen van doelen door tussentijdse kleinere doelen te formuleren, kan je helpen om jouw loopbaanplanning zo realistisch mogelijk te maken. Zo kan je op korte termijn ergens naartoe werken om uiteindelijk het grote doel te kunnen bereiken.

De sleutel tot succes
Wat ons betreft is plezier in je werk een van de belangrijkste onderdelen om succesvol te zijn. Wanneer jij minder of geen plezier hebt in je werk voelt het vaak moeilijker om een loopbaanplanning op te stellen. Je hebt dan namelijk minder zin in de toekomst en je overziet deze niet.

Je kan natuurlijk ook tijdelijk even vastlopen in je huidige functie. In beide situaties kan een loopbaanplanningsgesprek juist de oplossing zijn om weer back on track te komen. Eigenlijk is het in alle gevallen verstandig om met loopbaanplanning aan de slag te gaan. Meer weten? Download hieronder het Stappenplan loopbaanplanning.

Benieuwd wat loopbaanplanning jou kan bieden? Vraag hier vrijblijvend een gesprek aan met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Ontwikkel jouw vakkennis met ons opleidingsaanbod

In een specifieke branche als de meubelindustrie en interieurbouw...
Lees meer

Jouw Toekomst Adviseur helpt bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Hoe kan Jouw Toekomst Adviseur helpen bij jouw persoonlijke ontwi...
Lees meer