News Created with Sketch. Geplaatst op:
19-11-2021
.

Op pad met Jouw Toekomst Adviseur

Misschien vraag je je wel eens af waar Jouw Toekomst Adviseur de hele dag mee bezig is. Daarom beschrijft onze nieuwe adviseur Mariëlle Roelofsen-Peereboom hier een gemiddelde werkdag. Met meubelmaker Sergi sprak ze over zijn ambities en hoe hij die kan waarmaken.

7.00 uur: De wekker gaat af. Nu eerst tijd voor een kopje koffie en een lekker beschuitje met kaas. Een snelle douche en een wandeling met de hond.

8.30 uur: Ik klap ik mijn laptop open, lees mijn mail en beantwoord wat vragen. Daarna bereid ik even het overleg van vanmorgen voor.

9.00 uur: Teamoverleg met mijn collega Jouw Toekomst Adviseurs. We bespreken vanmorgen de voortgang van de Schaafspelen en nemen de agenda door voor de komende week. Ik heb een aantal aanvragen ontvangen voor een adviesgesprek. Fijn om te zien dat hier veel vraag naar is.

Na het overleg maak ik een wandelingetje en eet ik mijn lunch. Vanmiddag staat er een gesprek gepland met Sergi. Sergi is 28 jaar en werkt bij een meubelmakerij in het oosten van het land. Voor mij is dat een thuiswedstijd.

Tijdens mijn wandeling denk ik na over de vraag van Sergi. Sergi is nu 4 jaar werkzaam als meubelmaker. Hij is dol op zijn vak maar wil zich graag ontwikkelen en zo mogelijk doorgroeien naar een leidinggevende functie. Het liefst in de meubelbranche. De eerste jaren ziet hij bij zijn eigen werkgever hier geen mogelijkheid toe. Iedereen zit op zijn of haar plek en er is nauwelijks beweging. Goed dat Sergi over zijn toekomst nadenkt en zich wil blijven ontwikkelen. Met hem wil ik de verdere mogelijkheden bekijken. Om 13.00 uur vertrek ik richting Sergi.

14.00 uur: Aangekomen op de plek van bestemming ontmoet ik een spontane man. Hij vertelt enthousiast over zijn werk en werkgever. Hij voelt zich op zijn werk als een vis in het water. Wel zegt hij dat dit misschien ook wel de reden is dat hij nog steeds geen stappen heeft ondernomen om zich verder te ontwikkelen. Zijn werkplek voelt zo vertrouwd dat hij het lastig vindt om naar een andere baan uit te kijken, maar hij wil wél vooruit.

Ik begrijp zijn gevoel en geef aan dat ontwikkelen niet betekent dat je gelijk moet veranderen van werkgever. We spreken af dat hij in gesprek gaat met zijn werkgever. Met zijn tweeën gaan we daarna bekijken hoe hij zich verder kan ontwikkelen. Er zijn veel mogelijkheden voor opleidingen en subsidies in de branche. Daar duiken we een volgende keer in. We ronden ons gesprek af en plannen alvast een nieuwe datum. Voor mij zit de werkdag erop, dus ik rijd direct naar huis.

De volgende dag belt Sergi mij blij op. Hij heeft zijn plannen met zijn werkgever besproken. Deze reageerde juist blij verrast. Het bedrijf wil uitbreiden en de werkgever ziet hier ontwikkelkansen voor Sergi. Ik verheug me op ons volgende gesprek. Daarin gaan we bekijken met welke opleidingen of trainingen Sergi zijn doelen kan bereiken.

Heb je ook een vraag voor Jouw Toekomst Adviseur? Wil je je carrière een boost geven maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak een vrijblijvende afspraak. Misschien gaan er voor jou dan ook deuren open waarvan je dacht dat ze gesloten zouden blijven. 

Gerelateerd Nieuws

Vergroot je werkgeluk

Plezier hebben in je werk is tegenwoordig steeds belangrijker. To...
Lees meer

Take care of yourself: 5 manieren om werkgeluk te creëren

Het is fijn om gelukkig te zijn. Je kunt je leven leuker maken do...
Lees meer

Loopbaanoriëntatie: wat past bij jou?

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door alle veranderingen in ...
Lees meer