Bedrijfshulpverlening

Je werkgever is verplicht goede bedrijfshulpverlening te organiseren en 1 of meer BHV'ers aan te wijzen. De inrichting van de bedrijfshulpverlening en het aantal BHV’ers wordt bepaald door de grootte van het bedrijf en de risico’s die er spelen. Zijn er in een bedrijf meer dan 10 werknemers en liggen de afdelingen ver uit elkaar? Dan moet er op iedere afdeling minimaal 1 bedrijfshulpverlener zijn.

Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) is een werknemer die is opgeleid om bij gevaarlijke situaties medewerkers en gasten hulp te verlenen. Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo weet een BHV’er hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een BHV’er kan bijvoorbeeld mensen reanimeren en verbanden aanleggen. Als je als BHV’er wordt aangesteld, dan moet je ervoor zorgen dat je een goede opleiding en uitrusting krijgt om je taken goed uit te voeren.
Als je bedrijfshulpverlener bent en je hebt een cursus Bedrijfshulpverlening gevolgd, dan krijg je een toeslag. In de cao (artikel 26) lees je daar meer over.

bhv

Cursussen:
Voor praktische BHV-cursussen kun je terecht bij het Expertise Centrum Meubel.

Je kunt ook een van de 3 online cursussen volgen. Wanneer je een certificaat wilt behalen, moet je ook nog een praktijkcursus volgen:

  1. Online training Bedrijfshulpverlening (BHV)
  2. Online cursus BHV
  3. Online cursus EHBO

 

Als je vragen hebt over dit onderwerp of als je hulp nodig hebt van Jouw Toekomst Adviseur,
laat dat dan weten via info@schavenaanjouwtoekomst.nl of 023 - 515 88 80.