Basiskennis van bedrijfshulpverlening (BHV)

Gratis

Bekijken

Je ziet dat iemand op het werk opeens bewusteloos neervalt of er ontstaat voor jouw neus een brandje. Heb jij dan enig idee wat je moet doen? Met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger.

Basiskennis van EHBO

Gratis

Bekijken

Je ziet dat iemand op het werk opeens bewusteloos neervalt of er gebeurt voor jouw neus een ongeluk. Heb jij dan enig idee wat je moet doen? Met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger.

Beter leren en studeren

Gratis

Bekijken

Hoe lang ben je al uit de schoolbanken? En heb je je nu toch ingeschreven voor een nieuwe studie of opleiding? Je ontdekt vast snel dat leren en studeren niet vanzelf gaat. Toch kun je van je nieuwe leeruitdaging een succes te maken.

Burn-out voorkomen

Gratis

Bekijken

Merk je dat het niet meer gaat op je werk? Opeengestapelde verplichtingen en verwachtingen kunnen niet meer worden waargemaakt. De druk loopt op en het wordt allemaal teveel.

Coachend leidinggeven

Gratis

Bekijken

Jij staat voor de opgave om leiding te geven aan een team of een organisatie. Leidinggeven kan op verschillende manieren. Coachend leidinggeven is een leiderschapsconcept dat de laatste jaren terrein wint.

Complimenten geven voor meer productiviteit en een goede werksfeer

Gratis

Bekijken

Misschien moet je nog aan het idee wennen, maar ook jouw medewerkers hebben, net als jijzelf, van tijd tot tijd behoefte aan een compliment.

Conflicten herkennen, ermee omgaan en oplossen

Gratis

Bekijken

Conflicten op het werk? Gedoe binnen je organisatie? Los het op! Dit bevordert de werksfeer én verhoogt de productiviteit van de medewerkers.

Doeltreffend personeelsbeleid

Gratis

Bekijken

Personeelsbeleid is het regelmatig en systematisch afstemmen van de inzet, kennis en vaardigheden van medewerkers op de doelstellingen van het bedrijf. Goed personeelsbeleid kan ervoor zorgen dat medewerkers met plezier hun werk doen.

Duurzaam ondernemen

Gratis

Bekijken

Duurzaam ondernemen is een trend. Veel mensen hebben het erover. Maar als je vraagt wat het nu precies inhoudt, komt men niet veel verder dan 'iets met het milieu'. Duurzaam ondernemen heeft vele kanten.

Effectief vergaderen

Gratis

Bekijken

Wist je dat vergaderen ook wel eens 'de duurste manier van communiceren' wordt genoemd? Wij denken dat die gedachte terecht is. Bedrijven en individuen hebben er alle belang bij dat vergaderingen zo ordelijk en efficiënt mogelijk verlopen.

Functieprofiel ontwerpen en gebruiken

Gratis

Bekijken

Functies moeten binnen een onderneming helder zijn, met het oog op zowel de beloning van personeel als de beoordeling van het functioneren van medewerkers. Daarom zijn functieprofielen hard nodig. Maar hoe ontwerp je deze profielen?

Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Gratis

Bekijken

Weet je wel zeker dat een functioneringsgesprek echt verschilt van een beoordelingsgesprek? Dan ben jij de uitzondering op de regel! Kun je in een paar zinnen dat verschil aangeven?

Generatie Einstein

Gratis

Bekijken

De nieuwere lichtingen werknemers (geboren vanaf1988) zitten anders in elkaar dan de voorgaande generaties. Dat blijkt uit hoe ze omgaan met het werk, collega's en leidinggevenden. Hoe zit het precies met de zogeheten Generatie Einstein?

Hoe gaat het ziek melden in jouw organisatie?

Gratis

Bekijken

Hoe gaat het ziek melden binnen jouw organisatie? Wat zijn de gevolgen van het aannemen van een ziekmelding voor de organisatie?  Presentatie Angelo Wiegmans (Bedrijfplus.nl) en Raymond Diemer (Hobp.nl)

Huisregels in je onderneming

Gratis

Bekijken

Huisregels zijn noodzakelijk voor alle betrokkenen in een onderneming om te weten waar men aan toe is. Dat is eigenlijk niet anders dan bij elke andere soort van regelgeving.

Je talent ontwikkelen!

Gratis

Bekijken

Wie zich een goed beeld vormt van zijn of haar carrière, heeft meer kans om uiteindelijk ook daadwerkelijk een geslaagde carrière te hebben.

Macht en charisma

Gratis

Bekijken

Wist je dat macht en charisma heel goed samen kunnen gaan? In deze online cursus leer je dat 'macht' geen vies woord is en dat je er op een goede manier mee kunt leren omgaan.

Omgaan met pesten op het werk

Gratis

Bekijken

Ze zijn bijna overal te vinden: de pestkoppen. Pestkoppen bepalen vaak de sfeer op de werkvloer en hebben een negatieve invloed op de organisatie als geheel.

Ontslaan met fatsoen

Gratis

Bekijken

Bij het ontslaan van een medewerker komt heel wat kijken.

Oog voor veiligheid in een winkel - leidinggevenden

Gratis

Bekijken

Iedere medewerker in een supermarkt speelt een belangrijke rol als het gaat om het garanderen van de veiligheid bij het werken en het winkelen. Denk aan agressie, geweld, winkeldiefstal of een overval.

Oog voor veiligheid in een winkel - medewerkers

Gratis

Bekijken

Iedere medewerker speelt een belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid bij het werken en het winkelen.

Overleg binnen de onderneming

Gratis

Bekijken

Overal waar mensen samenwerken, is overleg nodig. Elke organisatie ontwikkelt een eigen stijl van overleg voeren. Het kan vaak erg handig zijn die overlegstijl van tijd tot tijd eens kritisch door te lichten.

Personeelsplan schrijven

Gratis

Bekijken

Hoeveel medewerkers telt je onderneming eigenlijk? Spoort de omvang van je personeel met de grootte van je bedrijf? En hoe weet je dat? Kan het met minder of moet het eigenlijk met meer? En hoe kom je daar achter?

Timemanagement

Gratis

Bekijken

Deadlines, tijdnood, stress om dingen die je eergisteren al af had moeten hebben. Iedereen heeft ermee te maken. Heb jij ook een prioriteitenlijst die intussen zo lang is dat alles één grote prioriteit lijkt?

U15-1 Sociale veiligheid en omgaan met agressie

Gratis

Bekijken

Agressie in het verkeer komt steeds vaker voor. Als beroepschauffeur krijg je te maken met spanningsvolle situaties en/of verbale agressie van klanten.