News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Financieel advies bij de RVU-regeling

In een eerder artikel beschreven we al dat werknemers uit de sector Interieurbouw en Meubelindustrie in aanmerking komen voor de regeling vervroegd uittreden (RVU) en wat deze regeling inhoudt. Het kan zo zijn dat je na het lezen van dit artikel over de RVU-regeling nog steeds met vragen zit.

Waarom is de RVU-regeling iets voor mij?
Zwaar werk is belastend voor je gezondheid. Op hogere leeftijd ga je daar nog meer van merken. Door gebruik te maken van de RVU-regeling kun je eerder stoppen met werken. De regeling zorgt ervoor dat je niet je volledige inkomen verliest. Het voordeel van de RVU-regeling is dat als je eerder stopt met werken, je gezonder kunt genieten van je pensioen.

Is de RVU-regeling beschikbaar voor mij?
Eerder stoppen met werken klinkt misschien als muziek in je oren. Maar dit is helaas niet voor iedereen zomaar mogelijk. Je moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen om vervroegd uit dienst te kunnen treden. Om na te gaan of jij hiervoor in aanmerking komt, hebben wij een checklist gemaakt. Heb je na de checklist toch nog vragen over de voorwaarden van de RVU-regeling? Neem dan contact op voor financieel advies via Jouw Toekomst Adviseur.

Wat zijn de financiële gevolgen van de RVU-regeling voor mij?
De keuze om eerder te stoppen met werken, maak je niet zomaar.  Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de financiële gevolgen hiervan. Zo kun je een keuze maken die past bij jouw persoonlijke situatie. Daarom is het verstandig contact op te nemen met een onafhankelijk financieel adviseur. Hiervoor kun je je gratis aanmelden via CNV Geldzaken.

 

Gerelateerd Nieuws

Kom jij aanmerking voor de RVU-regeling?

1 januari 2022 is de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de I...
Lees meer

Wat is de RVU-regeling?

De RVU-regeling staat voor Regeling Vervroegd Uittreden. Dit bete...
Lees meer

Vervroegd Uittreden. Iets voor jou?

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de Interieurbouw en Me...
Lees meer