News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Kom jij aanmerking voor de RVU-regeling?

1 januari 2022 is de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de Interieurbouw en Meubelindustrie van start gegaan. Deze regeling is in werking tot en met december 2025.

Met de RVU-regeling kun je 2 jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd stoppen met werken. Als je gebruik maakt van de RVU is er een maximale bruto-uitkering beschikbaar van €22.164 per jaar ( €1.847 per maand). Deze regeling kan dus voor jou interessant zijn. Maar nu is de vraag: kom jij ervoor in aanmerking? Doorloop onderstaande checklist en kom erachter.

Werkduur en sector
Heb je van de laatste 25 jaar, 20 jaar gewerkt in de sector Interieurbouw en Meubelindustrie? Je mag hierbij ook de jaren meetellen waarin je hebt gewerkt voor een werkgever die onder een van de volgende cao’s viel:

  • Timmerindustrie
  • Metaal & Techniek
  • Afbouw

 

Ben je nu werkzaam binnen de cao Interieurbouw en Meubelindustrie? Als de antwoorden op beide vragen ‘ja’ zijn, dan kan het zomaar zijn dat jij in aanmerking komt voor deze regeling.

Arbeidssoort en leeftijd
De RVU is van toepassing als je binnen de eerdergenoemde sector zwaar werk verricht. De onderdelen die hiervoor in aanmerking komen zijn:

  • productie of montage
  • transport of logistiek
  • technische dienst

 

In dit geval zou je op je 65e al kunnen stoppen met werken. De RVU is namelijk beschikbaar voor personen die zijn geboren tussen 1 januari 1955 en 31 december 1960.

Stoppen met werken
Als alle bovenstaande voorwaarden is voldaan, kun je de aanvraag voor de RVU indienen. Dat doe je  minimaal 3 maanden voordat je wilt stoppen met werken. Voor de eerste dag dat de uitkering ingaat, moet je dan daadwerkelijk ook uit dienst zijn getreden. Daarna is het tijd om te genieten van een welverdiend pensioen.

Wil jij gebruik maken van deze regeling? Je kunt je hier aanmelden.

 

 

Gerelateerd Nieuws

Financieel advies bij de RVU-regeling

In een eerder artikel beschreven we al dat werknemers uit de sect...
Lees meer

Vervroegd Uittreden. Iets voor jou?

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de Interieurbouw en Me...
Lees meer

Wat is de RVU-regeling?

De RVU-regeling staat voor Regeling Vervroegd Uittreden. Dit bete...
Lees meer