News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Wat is de RVU-regeling?

De RVU-regeling staat voor Regeling Vervroegd Uittreden. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om eerder te stoppen met werken.

De RVU-regeling binnen de sector Interieurbouw en Meubelindustrie houdt in dat je 2 jaar voor het bereiken van je AOW-leeftijd, kunt stoppen met werken. Mits je aan enkele voorwaarden voldoet. Deze regeling is tot stand gekomen voor werknemers die niet in staat zijn gezond de AOW-leeftijd te bereiken en voor de werknemers die zijn overvallen door de verhoging van de AOW-leeftijd.

Hoe werkt de RVU-regeling?
De RVU-regeling zorgt er dus voor dat je eerder kunt stoppen met werken. Door het aanbieden van een uitkering om de periode tussen het laatste loon en de AOW-leeftijd te overbruggen, is dit een optie met relatief weinig inkomensverlies. De regeling wordt uitgevoerd door Sociaal Fonds Meubel. In de cao van de sector Interieurbouw en Meubelindustrie is dit afgesproken tussen de sociale partners. Na deze uitkeringsperiode maak je aanspraak op de AOW.

Maak ik aanspraak op de RVU-regeling?
In de introductie van dit artikel is benoemd dat er enkele voorwaarden zijn bij het gebruik van de RVU-regeling. Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de sector waarin je werkt, het soort arbeid dat je verricht en je leeftijd. Om te zien of je aanspraak maakt op de RVU-regeling, hebben wij een handige checklist gemaakt.

Ik heb nog vragen over de RVU-regeling
Het is mogelijk dat je na het lezen van dit artikel of het uitvoeren van de checklist nog vragen hebt over de RVU-regeling. Om te kijken of het financieel haalbaar is om gebruik te maken van de RVU-regeling, kan je hulp inschakelen van de financiële adviseurs van CNV Geldzorg.

Gerelateerd Nieuws

Financieel advies bij de RVU-regeling

In een eerder artikel beschreven we al dat werknemers uit de sect...
Lees meer

Kom jij aanmerking voor de RVU-regeling?

1 januari 2022 is de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de I...
Lees meer

Vervroegd Uittreden. Iets voor jou?

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de Interieurbouw en Me...
Lees meer