News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Geld besparen in december. Zo doe je dat

De decembermaand komt er weer aan. De sint komt naar ons land en wanneer hij is vertrokken, leggen we met zijn allen nog eens een stapel pakjes onder de kerstboom. Daarna sluiten we met onze vrienden of familie het jaar ook nog eens op grootse wijze af. Al met al een maand vol grote uitgaven. Hieronder geven we een aantal tips om geld te besparen in deze dure maand. En we geven alvast wat tips voor 2023.

Geld besparen tijdens de feestdagen, kan dat?
Geld besparen tijdens de feestdagen is gemakkelijker dan je misschien denkt. Spreek met elkaar op voorhand af wat je wilt uitgeven aan cadeaus en hou je aan dat budget. Op die manier weet iedereen waar hij aan toe is en blijft de financiële schade beperkt. De feestdagen draaien tenslotte toch echt om andere dingen dan cadeaus en eten.

Check jouw zorgverzekering en voorkom hoge kosten
Het is nooit een slecht idee om in december nog eens te kijken naar jouw zorgverzekering. Hoe staat het ervoor met je eigen risico? Of check eens of je nog behandelingen over hebt. Het is relevant om dat op korte termijn in kaart te brengen omdat vanaf 2023 je nieuwe verzekering ingaat. Ga daarom naar de fysiotherapeut voor je knie als je nog 3 behandelingen over hebt. In januari staat je teller weer op nul. Dit geldt ook voor je briltegoed en je tandartsvergoeding. Heb je volgend jaar (andere) aanvullende zaken nodig in jouw zorgpakket? Onderzoek dan voor het einde van het jaar welke polis het beste bij jouw situatie past. Heb jij bijvoorbeeld een belangrijke operatie gepland staan, breng dan je eigen risico omlaag voor 2023.

Geld besparen op energierekening en andere abonnementen
Wanneer je een verloren uurtje hebt, loop dan je bankrekening eens na. Vaak betaal je maandelijks voor dingen waarvan je niet eens meer weet dat je er ooit een abonnement op hebt genomen. Vraag jezelf eens af of je echt een sportabonnement nodig hebt als je nooit gaat sporten? Sta je nog 100% achter de goede doelen waaraan je doneert? Bijna iedereen heeft wel dit soort onnodige kosten zonder het zelf door te hebben.

Geld besparen lijkt soms onmogelijk maar hoeft niet per se moeilijk te zijn. Je moet er alleen wel even wat tijd in steken. Plan het daarom in. Neem een middag vrij, of pak een middag in het weekend om eens alles helemaal na te lopen. Bereken ook hoeveel je bespaart op jaarbasis. 10 euro per maand doet misschien geen pijn, 120 euro op jaarbasis is al een aanzienlijk bedrag.

Heb jij hulp nodig bij het inzichtelijk maken van jouw uitgaven? Medewerkers in interieurbouw en meubelindustrie kunnen gratis gebruik maken van de Financieel Fitpakketten van CNV Geldzorg. De pakketten bieden de mogelijkheid in gesprek te gaan met een budgetcoach of een financieel planner, afhankelijk van je situatie. Deze kan je verder helpen bij het op orde brengen van je financiën. Maak vrijblijvend een afspraak met een budgetcoach. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur. Heb je nu behoefte aan handige tips? Download dan hieronder onze pdf Wat te doen bij geldzorgen?

Gerelateerd Nieuws

Voorkom schulden met deze 3 tips

Zoals het oude spreekwoord luidt: voorkomen is beter dan genezen....
Lees meer

Zoek hulp bij geldzorgen

In tijden waar energieprijzen door het dak gaan, kampen veel mens...
Lees meer