News Created with Sketch. Geplaatst op:
09-11-2021
.

Geld besparen in december, zo doe je dat

We zitten weer vlak voor die dure decembermaand. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw kunnen een behoorlijke aanslag zijn op je begroting. Met deze 3 tips kun je geld besparen en houd je misschien zelfs nog wat over.

Maak een gezondheidsafspraak
Heb je al een tijd last van je rug en heb je binnen je zorgbudget nog tegoed voor een of meerdere behandelingen? Maak dan snel een afspraak. Vanaf januari staat de teller weer op nul. Staat je briltegoed nog open, loop dan ook meteen even langs bij de opticien. Kiespijn? Tandarts bellen! Veel zorgverleners plannen 4 tot 6 weken vooruit, dus wacht niet te lang. Heb je bepaalde voorzieningen in je pakket niet nodig, dan is dit het moment om je polis voor komend jaar aan te passen.

Stel een budget op voor de feestdagen
Spreek met elkaar af wat je aan cadeaus wilt uitgeven en bepaal voor jezelf wat je maximaal kwijt wilt zijn aan de feestdagen. Inclusief kerstboom en feestpak. Op die manier weet iedereen waar hij aan toe is en blijft de financiële schade beperkt.

Check je abonnementen
Loop in een verloren uurtje je bankrekening eens na. Betaal je nog steeds voor die sportschool waar je nooit naartoe gaat? Wordt er al jaren geld afgeschreven voor een goed doel waar je niet eens meer achter staan? En hoeveel tijdschriften verdwijnen er ongelezen in de papierbak? Wees kritisch en zeg alles op wat je niet nodig hebt.

Gerelateerd Nieuws

Financieel fit

Door een verandering in je leven kan het een uitdaging worden om ...
Lees meer

Word ook financieel fit

Kom je moeilijk rond en heb je behoefte aan ondersteuning bij jou...
Lees meer