News Created with Sketch. Geplaatst op:
28-11-2022
.

Voorkom schulden met deze 3 tips

Zoals het oude spreekwoord luidt: voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor schulden. Schulden kunnen op de lange termijn leiden tot uitval op het werk. Ook kunnen ze angst en depressie triggeren. Hoe voorkom je dat je financiële problemen krijgt? Met deze 3 tips kun je zelf aan de slag.

Gooi je creditcard weg
Een creditcard is een handig betaalmiddel dat je wat meer ademruimte geeft tijdens de maand. Het nadeel is dat die maand ook weer ten einde komt en je dan alsnog het kredietbedrag moet betalen. Veel mensen raken het zicht op het uitgegeven bedrag kwijt en schrikken vervolgens wanneer de maandrekening komt. Wil je je creditcard liever niet wegdoen? Gebruik hem dan alleen als het écht nodig is. Zo voorkom je dat je creditcardschulden opbouwt.

Winkel bewust
Vele kleintjes maken 1 grote. Dat geldt zeker voor kleine aankopen die je contactloos betaalt. Een kop koffie op de sportclub, een zak drop bij het tanken. Het effect van het ongemerkt weglekken van geld noemen we de latte-factor. Neem je voor om geen extra’s meer te kopen bij het tankstation en drink thuis een kop koffie of betaal contant. Zo houd je je uitgaven onder controle. Ga je de stad in voor een nieuwe outfit, spreek dan een maximaal budget met jezelf af. En shop je online, laat je beoogde aankopen dan een dag in je mandje liggen en bekijk dan de dag erna of je het echt wil hebben en of het zijn prijs waard is.

Bouw een buffer op en voorkom schulden
Gaat het financieel op dit moment goed? Dan houd je maandelijks misschien genoeg geld over om leuke dingen te doen. Zorg dat je geniet van het leven, maar probeer ook een buffer op te bouwen voor tijden dat het tegenzit. Zet maandelijks wat geld op een aparte rekening. Financiële tegenvallers kosten vaak direct veel geld kosten en kunnen jou (en je omgeving) in de problemen brengen.

Schaven aan jouw Toekomst wil je graag helpen bij het managen van jouw inkomsten en uitgaven. Wil jij graag een vrijblijvend adviesgesprek? Maak hier een afspraak met een budgetcoach. Wil je meer weten over het voorkomen van geldzorgen? Download hieronder onze gratis pdf Wat te doen bij geldzorgen?

 

Gerelateerd Nieuws

Geld besparen in december. Zo doe je dat

De decembermaand komt er weer aan. De sint komt naar ons land en ...
Lees meer

Zoek hulp bij geldzorgen

In tijden waar energieprijzen door het dak gaan, kampen veel mens...
Lees meer