News Created with Sketch. Geplaatst op:
04-05-2023
.

Workshop: RVU uitgelegd

Op 8 mei kun je kosteloos deelnemen aan de workshop RVU uitgelegd van CNV Geldzorg. Hierin krijg je uitleg over de voorwaarden en fiscale risico's van deze regeling.

In de cao voor de interieurbouw en meubelindustrie zijn afspraken gemaakt over eerder stoppen met werken. Deze afspraken komen samen in de RVU. RVU staat voor Regeling Vervroegde Uitkering en wordt ook wel zwaarwerkregeling genoemd. Deze regeling geeft je recht op een uitkering om de periode tot aan je pensioen of AOW te overbruggen. Medewerkers in zwaardere beroepen kunnen zo dus eerder stoppen met werken. De maximale overbruggingsperiode is 3 jaar. 

Natuurlijk zijn er voorwaarden verbonden aan deze regeling. En hij brengt fiscale risico's met zich mee. Het is goed om je daarover vooraf te informeren. Op 8 mei, 19.30 uur kun je deelnemen aan de workshop RVU uitgelegd van CNV Geldzorg. Hierin krijg je uitleg over de voorwaarden en fiscale risico’s. Ook krijg je krijg tips voor meer inzicht in je eigen situatie. Na afloop van de workshop weet je wat de RVU voor jou betekent en hoe je hem kunt aanvragen bij je werkgever. Heb je vragen? Die kun je tijdens deze workshop stellen.

Het workshop is volledig online en kosteloos. Als je je hebt aangemeld, ontvang je een link per e-mail waarmee je kunt deelnemen. Meer informatie vind je via deze link. Hier kun je je ook aanmelden.

De workshop maakt deel uit van de Financieel fitpakketten van CNV Geldzorg. De komende periode kun je je aanmelden voor verschillende workshops. Houd daarvoor Schaven aan jouw Toekomst in de gaten. 

 

Gerelateerd Nieuws

Financieel advies bij de RVU-regeling

In een eerder artikel beschreven we al dat werknemers uit de sect...
Lees meer

Kom jij aanmerking voor de RVU-regeling?

1 januari 2022 is de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) voor de I...
Lees meer

Vraag en antwoord: RVU

Denk je erover na of heb je hem al aangevraagd? Sinds dit jaar ka...
Lees meer