News Created with Sketch. Geplaatst op:
22-12-2022
.

Vol energie starten aan 2023

Energiek wakker worden en je na je werkdag nog fit genoeg voelen om iets te ondernemen. Klinkt dit als een droombeeld? Dat hoeft het niet te zijn. Door nieuwe structuren in te passen. Maar dat gaat niet vanzelf, het kost tijd en doorzettingsvermogen.  In onderstaand artikel lees je hoe je het jaar fysiek gezond begint.

Een goed begin is het halve werk
De wekker gaat, je staat op en springt onder de koude douche. Vervolgens kleed je je lekker warm aan en ga je een rondje wandelen. Daarna pak je een gezond ontbijt. Dat is hoe de ideale basisroutine voor de ochtend eruitziet. Lees je dit artikel omdat je meer energie wilt, dan zal dit niet jouw ochtendroutine zijn.

Fysiek gezond door goed slapen
Laten we bij het begin beginnen: snoozen verpest jouw slaapkwaliteit. In de nacht gaat ons lichaam door vijf slaapcycli van 90-100 minuten. Wanneer je bij het ontwaken een aantal keer op de snoozeknop drukt, begint jouw lichaam steeds opnieuw aan een nieuwe slaapcyclus die dan telkens ruw wordt verstoord door de wekker. Dit zorgt ervoor dat je vermoeid opstaat. Daarnaast zorgt snoozen ervoor dat je kwalitatieve slaaptijd weggooit. Probeer dus 1 wekker te zetten. Als je niet snoozet, heb je meer tijd over om te douchen, gezond te eten en een rondje te wandelen.

Waarom je genoeg moet bewegen
Wil je fysiek gezond en energiek zijn in je dagelijks leven? Dan is het van belang dat je genoeg blijft bewegen. Dit kan al door ’s ochtends of ’s avonds een wandeling te maken of door op de fiets naar je werk te gaan. Natuurlijk kun je ook gaan sporten, maar dat is misschien meteen een erg grote stap.

Het belang van gezond eten
De energie die nodig is om elke dag voldoende te bewegen, komt uit je voedsel. Het is dan ook belangrijk om gezond te eten en genoeg water te drinken. Als je gezond eet, dan krijgt je lichaam de benodigde energie binnen om lekker te kunnen bewegen. Er zijn ook voedingsstoffen die je lichaam juist futloos maken, suikers bijvoorbeeld. Ook onvoldoende water drinken maakt je futloos. Energiedrankjes kun je beter laten staan. Hier zit veel suiker en cafeïne in. Daarmee loop je niet alleen risico op overgewicht, maar ook op een hoge bloeddruk en slapeloze nachten.

Wil je na het lezen van dit artikel je goede voornemens voor het volgende jaar op een rijtje te zetten, maar heb je daarbij hulp nodig? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur. Deze helpt je graag op weg. 

Fit worden kan ook jouw goede voornemen zijn voor 2023. Hulp nodig bij fysiek, mentaal of financieel fit worden? Vraag dan hieronder onze overzichtelijke pdf aan.

 

Gerelateerd Nieuws

Word financieel fit in 2023

Geldzorgen kunnen je onrustig of zelfs ongelukkig maken. Je kunt ...
Lees meer

Het geheim van goede voornemens

Nog even en we kunnen ons volledig storten op 2023. Een nieuw jaa...
Lees meer