News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Weer aan het werk na vakantie

De afgelopen tijd heb je waarschijnlijk volop genoten. De vakantie staat in het teken van genieten, vrije tijd hebben en doen waar je zin in hebt. Nu is het tijd om met nieuwe energie terug te keren naar je werk. Deze energie wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Het liefst voor de rest van het jaar. Houd onderstaande tips in gedachte en je maakt een vliegende start na je vakantie!

 

Laat je hoofd geen overuren draaien

Rust in je hoofd is cruciaal. Niet alleen tijdens je werk, maar ook in je privéleven. In sommige gevallen is het makkelijker gezegd dan gedaan. Soms heb je veel aan je hoofd en is die rust ver te zoeken. Mindfulness kan hier enorm bij helpen. Sta dagelijks even stil bij wat je voelt en denkt. Dat helpt je gedachten op een rijtje te zetten en zo creëer je meer rust in je hoofd. 

Lijkt mindfulness je interessant, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je. In onze catalogus vind je allerlei trainingen die je helpen starten met mindfulness.

 

Gun jezelf meer rust

Pauze is ook echt pauze. Praat met je collega’s over iets anders dan werk. Houd die telefoon in je broekzak. Verminder je social mediagebruik. Vaak zorgen social media voor meer prikkels, meer gedachten en uiteindelijk meer stress. Wist je dat het minderen van social mediagebruik zelfs zorgt voor een betere nachtrust? En slaap is essentieel! Het bevordert je humeur, concentratievermogen én je creativiteit. Uiteindelijk zorgt dit alles voor meer rust. Zo zit jij lekkerder in je vel: thuis en op de werkvloer.

 

Eet gezond en gevarieerd

Voeding is energie! Het is de brandstof van je lichaam. Door een gezonde combinatie te maken van koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en vezels is je lichaam voorzien van langdurige energie. Dit heb je allemaal nodig, zeker als je fysiek werk doet. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van voedingskeuzes? Bekijk onze catalogus eens. Hier staan een aantal praktische trainingen in over voeding en gezondheid.

 

Spreek je uit

In de vakantie heb je tijd om na te denken over hoe het gaat op je werk. Vraag jezelf eens af hoe je het vindt gaan op je werk en waar je jezelf in wilt ontwikkelen. Schrijf het op en bespreek het na je vakantie, bijvoorbeeld tijdens een voortgangsgesprek. Jouw leidinggevende stelt dit waarschijnlijk zeer op prijs! Het is namelijk heel belangrijk dat jij het naar je zin hebt op je werk. Door uit te spreken hoe je je voelt en wat je doelen zijn, kun je dit samen met je werkgever bereiken. 

 

Jouw eerste werkdag na de vakantie wordt een eitje

Houd die positieve energie vast. Communiceer met je collega’s en leidinggevenden. Neem op tijd rust. Zo gaan die eerste werkdagen na je vakantie als vanzelf. Maak een vliegende start en houd dat vast de komende maanden!