News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Kennis verbreden? Geef jouw loopbaan een boost in 2024!

Het is nooit te laat om te leren. Ook in 2024 liggen er weer genoeg kansen voor het grijpen. Jij als medewerker in de interieurbouw en meubelindustrie hebt voldoende mogelijkheden om een opleiding te volgen naast je werk. Hoe het zit met subsidies, het kiezen van de juiste opleiding én hoe je dit combineert met je werk, lees je hier.

 

Scholingssubsidies en opleidingsbudget in 2024

Goed nieuws! De scholingssubsidie van €1000 wordt definitief verlengd. Dat maakt het volgen van een opleiding in de interieurbouw en meubelindustrie financieel aantrekkelijk. Het biedt je de kans om je kennis te verbreden, waardoor je op de werkvloer wellicht nieuwe kansen krijgt. Ben je benieuwd wat er in de cao staat over opleidingen en subsidies? Ga dan snel naar het vernieuwde cao-gedeelte van deze website. Hier lees je alle belangrijke informatie.

 

Wat is het persoonlijk ontwikkelbudget?

Het persoonlijk ontwikkelbudget is een vergoeding om je loopbaan een extra boost te geven. Je kunt het zien als een extra steuntje in je rug om groei te stimuleren. Met jouw persoonlijk ontwikkelbudget kun je bijvoorbeeld een combinatie van cursussen en coaching vergoed krijgen. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat hierbij voorop. Wil je advies over hoe je het persoonlijk ontwikkelbudget in kunt zetten? Neem dan gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur. Wij zijn er om je te helpen!

 

Bepalen welke opleiding het beste bij jou past

Welke opleiding past bij jou? Er zijn zó veel mogelijkheden en dat kan de keuze best moeilijk maken. Vraag jezelf eerst af of je je kennis wilt verbreden, of juist verdieping zoekt in een specifiek onderwerp. Waar wil je staan over een jaar? Dit kun je bespreekbaar maken tijdens een loopbaan of -ontwikkelingsgesprek. Stel realistische doelen en bekijk samen met je leidinggevende welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Op basis daarvan maak je je keuze.

 

Opleiding met werk combineren

De juiste balans vinden tussen werk en opleiding kan een uitdaging zijn. Gelukkig is het met de juiste aanpak zeker haalbaar! Ga ook hierover het gesprek met je leidinggevende aan. Bespreek flexibele werktijden of bekijk welke deeltijdopleidingen goed aansluiten op jouw schema. Sommige werkgevers zijn zelfs zó flexibel, dat je onder werktijd ruimte krijgt om een opleiding te volgen. Ben je benieuwd naar de ervaring van een collega? In dit artikel vertelt Flynn over hoe hij zijn opleiding met zijn werk gecombineerd heeft.

 

Het verbreden van je kennis is één van de meest voorkomende goede voornemens in Nederland. Andere goede voornemens zijn het hanteren van een gezonde leefstijl en slimmer omgaan met geldzaken. We hebben alle informatie over goede voornemens samengevat in een overzichtelijke pdf.

Gerelateerd Nieuws

In simpele stappen naar een gezonde(re) leefstijl

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dit is hét moment waarop veel...
Lees meer

Praten over geldzaken: dit verandert in 2024

Geldzaken veranderen continu. In 2024 is dat waarschijnlijk niet ...
Lees meer