News Created with Sketch. Geplaatst op:
14-12-2022
.

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Eric Weging

Eric Weging is via ECM betrokken bij Schaven aan jouw Toekomst als Jouw Toekomst Adviseur. Zijn gouden tip: ‘Ga de dialoog aan’.   

Hoe ben jij bij ECM terecht gekomen?
“Voorheen werkte ik als sales manager in de koffie. Vanuit die functie heb ik altijd aansluiting gezocht met het bedrijfsleven. Omdat we ook samenwerkten met ROC’s in de regio, heb ik veel kennis opgedaan over coachen en opleiden. Die ervaring wilde ik op een andere manier gaan gebruiken. Toen de functie bij ECM langskwam, heb ik daar meteen op gereageerd. Ik werk sinds augustus bij ECM, ondertussen heb ik een flink aantal bedrijven bezocht. Dat vind ik erg leuk om te doen. Je kunt face to face nu eenmaal het beste uitleggen wat wij kunnen betekenen op gebied van duurzame inzetbaarheid. De interieurbouw en meubelindustrie is een fantastische branche. We maken veel mooie dingen in Nederland die de hele wereld overgaan. Daar mogen we best trots op zijn.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
“Ik bezoek dagelijks bedrijven. Voordat ik op pad ga, verdiep ik me in de organisatie. Ik lees me in in het bedrijf, de producten die ze maken en de visie die ze hebben. Tijdens een gesprek onderzoek ik wat de werknemers nodig hebben op gebied van duurzame inzetbaarheid. Er is veel behoefte aan praktische zaken, zoals een cursus ergonomie. ECM biedt die ook aan.”

Wat is jouw specialisme?
“Ik heb de meeste kennis over opleidingen, omdat we die vanuit ECM aanbieden. Maar eigenlijk bemoei ik me met alle elementen van duurzame inzetbaarheid. Of het nu gaat over gezondheid, arbeidsomstandigheden, geldzaken of opleidingen. Ik ga altijd op zoek naar de behoeftes binnen een bedrijf. Verder bekijk ik wat wij kunnen doen om het werkgeluk te vergroten. Want ook dat draagt bij aan duurzame inzetbaarheid. Daarbinnen bekijk ik wat wij op lange termijn voor elkaar kunnen betekenen. Dat zijn heel interessante gesprekken.”

Wat doe jij zelf op het gebied van duurzame inzetbaarheid?
“Na een carrière in de sales heb ik gekozen voor een baan waar ik meer voldoening uithaal. Werkplezier is heel belangrijk als je lang en gezond wilt werken. Ontwikkeling is dat ook, daarom start ik volgend jaar met een opleiding. Verder spring ik af en toe op de mountainbike en ik houd de balans tussen werk en privé goed in de gaten. Ik werk 4 dagen in de week. Op de vijfde dag werk ik aan mijn eigen koffiebranderij. Ja, dat is ook werk, maar ook een beetje een hobby.”

Heb je een gouden tip voor werknemers in de branche?
“Ga de dialoog aan. Overal is een oplossing voor, of het nu gaat om werkdruk, ontwikkeling of fysieke belasting. Binnenkort starten we daarom ook met een campagne om het gesprek tussen werkgever en werknemer en tussen werknemers onderling te stimuleren.”

Wil je ook eens in gesprek met Eric? Neem dan contact op via e.weging@ecm.nl of bel naar 06 57 25 75 70. 

Gerelateerd Nieuws

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Henry van Balen

Henry van Balen (59) werkt sinds januari bij ECM. Daarnaast gaat ...
Lees meer

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Anouk van Stipriaan

Anouk van Stipriaan is een van de Jouw Toekomst Adviseurs. Zij ve...
Lees meer

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Miranda Oosdijk

Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen over gezondheid en bewege...
Lees meer