News Created with Sketch. Geplaatst op:
22-02-2023
.

“Met zijn allen de week afsluiten”

Voorlichting over gunstige regelingen in de branche, leasefietsen, een wandelcompetitie, aandacht voor opleidingen en een PMO. Bij Hilding Anders doen ze er alles aan om hun medewerkers lang en gezond aan de slag te houden. Tom Weits begon er als weekendkracht en is nu HR business partner. In dit interview vertelt hij waarom mensen zo graag bij Hilding Anders werken. 

Wat voor bedrijf is Hilding Anders?
Tom: “We zijn marktleider op het gebied van matrassen en boxsprings. Dat doen we zowel voor merken als voor private labels. We zijn in meer dan 43 landen actief en hebben in totaal meer dan 5.000 medewerkers. Onze missie is levens te verbeteren door middel van slaap. Voor onze klanten, maar uiteraard ook voor onze eigen medewerkers. Daarom bieden we onze eigen mensen fikse korting op onze producten.”

Goede nachtrust draagt bij aan duurzame inzetbaarheid. Wat doet Hilding Anders nog meer op dat gebied?
“Wij zijn van het pragmatische. En we snappen dat niet alle medewerkers weten wat er verkrijgbaar is op het gebied van DI, dus geven we voorlichting over regelingen in de branche, zoals de 80-90-100-regeling. Zo’n 10% van ons personeel maakt daar gebruik van. Dat is best fors, maar we denken daar wel in mee en bieden er de ruimte voor. Ook vragen we de teamleiders te polsen wat er leeft onder onze mensen. Van daaruit zijn we nu bezig met een aanvraag voor leasefietsen. Veel mensen komen uit de regio. Als je over een goede fiets beschikt, nodigt dat eerder uit tot bewegen.

Gezondheid is sowieso een belangrijke pijler in ons DI-beleid. Vorig jaar hebben we ons terrein rookvrij gemaakt. Daarbij hebben we een stoppen-met-rokencursus aangeboden. 30% van de rokers is toen echt gestopt. Daarnaast sponsoren we verschillende sportverenigingen en sportieve evenementen. We stimuleren onze medewerkers daar zelf ook aan mee te doen. Zo waren we present bij een lokaal voetbaltoernooi en de triatlon van Vroomshoop. 

De acties op het gebied van DI moeten wel uitvoerbaar zijn en moet vraag naar zijn vanuit de organisatie. We hebben wel eens geprobeerd fruitmanden neer te zetten. Daar werd van gegeten, maar 2 uur later zaten ze ook weer leuk bij de snackbar. Voor wie doe je het dan? Duurzame inzetbaarheid moet niet het feestje worden van HR.”

Wil je meer weten over hoe Hilding Anders omgaat met duurzame inzetbaarheid? Lees dan hier verder. 

Gerelateerd Nieuws

“Fouten maken mag”

Bij Harmeling Interieurs in Rijssen lopen momenteel 17 leerling m...
Lees meer

“Alles is bespreekbaar”

Werken bij interieurbouwer De Beleving vindt Lotte Struijk (27) e...
Lees meer

"Jongeren verdienen goede begeleiding"

Ernst de Winter is praktijkopleider bij Hoogendoorn MBI in Werken...
Lees meer