News Created with Sketch. Geplaatst op:
12-01-2022
.

Zet de stap: samenwerken vanuit jezelf

Samenwerken gaat niet vanzelf en verloopt niet altijd vanzelfsprekend of goed. Een DISC analyse zorgt ervoor dat je elkaar beter begrijpt. Jouw Toekomst Adviseur Miranda Oosdijk legt uit hoe het werkt.

Maatschappelijke veranderingen zoals een corona lockdown of tropische hitte, een zieke collega of een nieuwe collega die binnen jullie bedrijf start en zijn plekje in de groep moet vinden. Het zijn allemaal voorbeelden van veranderende omstandigheden die van invloed zijn op samenwerking.

Continu omgaan met veranderende omstandigheden zorgt ervoor dat je jezelf aanpast. Soms merkbaar, maar meestal ongemerkt. Doordat ieder mens uniek is en op zijn eigen manier reageert, merk je dat bijvoorbeeld je naaste collega soms heel anders reageert dan jij. Stel je bijvoorbeeld voor dat er op je werk een nieuwe opdracht wordt gestart en dat deze vervolgens toch gewijzigd moet worden. Hoe reageer jij? En hoe reageert de collega met wie je samen werkt? Of denk eens aan een boze klant of een leverancier die zich niet aan de afspraak houdt en een ander voorstel doet. Hoe ga je hiermee om? Zou je collega ook zo reageren?

Verschillende stijlen
De manier waarop je reageert in gedrag en de wijze waarop je hierover communiceert zegt iets over jou in jouw omgeving. In ieder mens zie je in meer of mindere mate de 4 basis (DISC) stijlen terug. Vaak hanteren we in verschillende omgevingen ook verschillende stijlen. Het geeft je inzicht in hoe je omgaat met en reageert op, D: problemen en uitdagingen, I: interactie; S relaties en veranderingen: C regels, details en afspraken.

Zoals je zelf vast wel weet, is de kans groot dat jouw collega’s soms net anders reageren op situaties dan jij. De DISC analyse kan je enorm helpen te begrijpen hoe dit ontstaat en hoe je ermee omgaat. Zeker als je vervolgens als team aan de slag gaat met DISC analyse als basis om efficiënter en doelmatiger samen te werken. Als je in een teamwiel de verschillende type collega’s plaatst, worden de verschillen in verandering van gedrag en de behoeftes zichtbaar. Zo zien we hoe we de capaciteiten en talenten binnen het team het beste benut kunnen worden.

Uiteraard kan je eerst voor jezelf een officiële DISC analyse aanvragen. Daarbij komen we na het invullen van deze DISC analyse gratis jouw persoonlijk rapportage bespreken, zodat je er echt mee aan de slag kunt gaan. Uiteraard kun je dit ook voor je hele team aanvragen, zodat je niet alleen aan de slag gaat maar juist met elkaar verandering in gang zet met als doel fijn en doelmatig met elkaar samen te werken.

Jouw Toekomst Adviseur Miranda Oosdijk is erg enthousiast over wat DISC in een team teweeg kan brengen. Heb je interesse aan de slag te gaan in 2022 onder leiding van een ervaren Jouw Toekomst adviseur met DISC licentie, neem dan contact op met Anouk van Stipriaan of Miranda Oosdijk.

Gerelateerd Nieuws

DISC biedt inzicht

Vraag je je ook wel eens af waarom mensen zo verschillend reagere...
Lees meer

DISC en thuiswerken

Het DISC-model geeft inzicht in bewuste en onbewuste voorkeuren i...
Lees meer

Mijn ervaring met DISC     

Jouw Toekomst Adviseur Anouk van Stipriaan is erg enthousiast ove...
Lees meer