News Created with Sketch. Geplaatst op:
27-10-2021
.

3 redenen om meer te lachen op het werk

Lachen op de werkvloer maakt productief. Deze en nog 2 redenen waarom we meer moeten lachen op het werk.

In een traditionele werkomgeving wordt er nogal eens achterdochtig gekeken als er teveel wordt gelachen op de werkvloer. Waar wordt gelachen, wordt immers niet gewerkt. Dat is een denkfout. Humor op de werkvloer heeft juist een positief effect op de productiviteit. 3 redenen waarom je meer moet lachen op de werkvloer.

Humor zorgt voor verbinding. Samen lachen geeft een gevoel van vertrouwen. Dat is goed voor de betrokkenheid, samenwerking en creativiteit. Al deze zaken hangen tenslotte ook min of meer met elkaar samen. Humor zorgt er ook voor dat mensen meer durven zeggen. Ook dat komt de werksfeer en creativiteit ten goede.

Humor werkt stressverlagend. Als je lacht, produceren je hersenen minder cortisol en meer endorfine. Het eerste zorgt ervoor dat je kalmeert en minder stress hebt, het tweede verhoogt je geluksgevoel. Bekeken vanuit het boerenverstand is het gewoon leuk om naar je werk te gaan als je daar veel plezier hebt.

Lachen geeft nieuwe energie. Een lach werkt als een batterij. Na een stevige lachbui moet je soms even bijkomen, daarna kan je er weer vol tegenaan. Door te lachen, laat je zorgen en stress los. Je ontspant en krijgt nieuwe energie. Dat is goed voor je productiviteit.

Let op: Van lachen knapt iedereen op, maar niet elke grap valt goed. Pas op met grappen die kwetsend of aanstootgevend zijn. En ben je niet goed op de hoogte van iemands privésituatie, wees dan voorzichtig met grapjes over familieleden.

 

Gerelateerd Nieuws

Vergroot je werkgeluk

Plezier hebben in je werk is tegenwoordig steeds belangrijker. To...
Lees meer

Leuke training: Werkgeluk

Op zoek naar werkgeluk? Dan is deze leerlijn iets voor jou. Je w...
Lees meer

Take care of yourself: 5 manieren om werkgeluk te creëren

Het is fijn om gelukkig te zijn. Je kunt je leven leuker maken do...
Lees meer