News Created with Sketch. Geplaatst op:
08-02-2021
.

Samen een straatje om

Regelmatig een wandelingetje maken is supergezond. Zeker in deze coronatijden met lockdowns en thuiswerken is het aan te raden om regelmatig een frisse neus te halen. Met de app Ommetje houd je wandelcompetities met vrienden, familie of de rest van Nederland. Een goede motivatie om vaker de deur uit te gaan.

De Hersenstichting maakte de app samen met neuropsycholoog Erik Scherder. Wat hebben je hersenen met wandelen te maken? Dat is het leuke van deze app; na elke wandeling krijg je een ‘hersen-weetje’. Bewegen is namelijk ook belangrijk voor het gezond houden van je brein. Net als slaap en voldoende water drinken. Hoe dat precies werkt, kom je te weten door ‘weetjes’ te verzamelen. Na elke ommetje (een wandeling van tenminste 20 minuten) krijg je zo’n weetje cadeau. En bij verschillende mijlpalen of behaalde doelen krijg je een virtuele medaille. Het klinkt bijna te simpel voor woorden maar geeft het steeds weer een blij momentje als je een medaille hebt verdiend!

Een ander pluspunt is de verbinding die je aangaat met anderen, doordat je een virtuele competitie start. In deze tijd van veel thuiswerken en beperkte sociale contacten is het een leuke manier om in verbinding te zijn en te zien dat andere mensen in jouw team ook een ommetje maken. Het geeft aanleiding voor een gesprek. “Hoe kom jij aan al je punten?” of “heb je ook gemerkt dat je meer punten krijgt als je sneller loopt?”.

Je kan de app in ieder geval tot en met het einde van 2021 gratis downloaden in de Appstore.

Gerelateerd Nieuws

Bewegen is goed voor je geest

Februari is een donkere maand, met weinig natuurlijk licht en lag...
Lees meer

Bewegen voor je brein

Dat bewegen goed is voor je lichaam weten we al lang. Maar met be...
Lees meer

5 tips tegen winterdips

Duizenden mensen worstelen met een winterdip. Ze zijn vaker ziek ...
Lees meer

Sporten is van levensbelang

Als je precies genoeg sport dan kan je de kans op een virale luch...
Lees meer

De positieve effecten van wandelen

Voorheen begon ik mijn dag altijd met een wandeling samen met mij...
Lees meer