Dankzij PMO inzicht in je eigen gezondheid bij Dekker

Karin Stuurman-Siegenaar is Manager Personeel en Organisatie binnen Dekker. Dagelijks houdt ze zich bezig met alle HR verantwoordelijkheden op gebied van instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Duurzame inzetbaarheid is hierbij een belangrijk onderwerp. Dekker zet de gezondheid van medewerkers bovenaan het prioriteitenlijstje. Daarom hebben ze een Persoonlijke Gezondheidscheck, geldig PMO (preventief medisch onderzoek), speciaal samengesteld voor de meubelindustrie en interieurbranche, aangeboden aan alle medewerkers. 

Persoonlijke Gezondheidscheck bij Dekker

Het idee om de Persoonlijke Gezondheidscheck in te voeren bij Dekker, kwam nadat Karin een training over duurzame inzetbaarheid volgde en ze intern een passende aanpak bepaalden. Deze check vanuit de interieurbouw en meubelindustrie sloot goed aan op de doelgroep. Het invoeren van de Gezondheidscheck is een mooie eerste stap richting het behoud van gezonde, gelukkige en bekwame medewerkers. “Je wilt dat mensen zelf de regie nemen over hun vitaliteit. De Persoonlijke Gezondheidscheck helpt hierbij”, zegt Karin.

 

Kleine aanpassingen, grote veranderingen

De resultaten van de eerste Persoonlijke Gezondheidscheck waren overwegend goed. Veel medewerkers konden al grote stappen maken door kleine veranderingen te doen in hun leefstijl. Voor een aantal medewerkers liep het verrassend. Zij werden direct doorverwezen naar de huisarts, omdat het resultaat van de check een verhoogd gezondheidsrisico liet zien wat tot een gevaar voor hun gezondheid had kunnen leiden als ze geen actie zouden ondernemen. Zij zijn dan ook dankbaar dat zij hierop zijn geattendeerd.

 

Positieve reacties van medewerkers

Hoewel de medewerkers van Dekker eerst een afwachtende houding aannamen, hebben meerdere medewerkers positief gereageerd. Directie en leidinggevenden hebben positieve reacties ontvangen. Achteraf waren met name de medewerkers met een doorverwijzing naar de huisarts enorm dankbaar. Heel belangrijk dus, om af en toe je gezondheid te checken!

 

Ga het gesprek aan over vitaliteit

Karin vertelt ook hoe belangrijk het is dat leidinggevenden zich bewust zijn van wat er speelt bij medewerkers. Zo komen ze in het vizier bij P&O als medewerkers niet lekker in hun vel zitten. Dekker wil daarnaast leidinggevenden helpen handvatten te bieden om stress bespreekbaar te maken. Dat is de weg naar een gezonde toekomst: voor zowel de medewerkers als voor het bedrijf zelf. 

 

Ook in 2024 is het mogelijk voor medewerkers in de interieurbouw en meubelindustrie om met subsidie de Persoonlijke Gezondheidscheck te doen. Voor informatie, neem contact op met één van de adviseurs.