News Created with Sketch. Geplaatst op:
11-03-2020
.

Tis weer tijd voor de belastingaangifte

Het is weer tijd om belastingaangifte te doen. Ook als je geen bericht hebt ontvangen dat je aangifte ‘moet’ doen, is het zinvol te bekijken of je geld terug kan krijgen. Aangifte doen kan vanaf 1 maart tot 1 mei 2020. Doe je het voor 1 april dan krijg je uiterlijk 1 juli van dit jaar bericht van de Belastingdienst. 
 

Een aantal tips:

  1. Verzamel vooraf alle informatie die je nodig hebt om aangifte te doen. Een handig lijstje hiervoor is beschikbaar op de site van de Belastingdienst. Bekijk ook of je nog kunt inloggen op DigiD. Het aanvragen van nieuwe inloggegevens duurt maximaal 3 werkdagen, doe dit dus ruim voor 1 mei.
  2. Laat je je belastingaangifte verzorgen door iemand anders? Geef je DigiD nooit uit handen, maar gebruik in dat geval DigiDMachtigen.
  3. Bekijk of je de App Aangifte 2019 kunt gebruiken. Hierin staan de meeste gegevens al ingevuld en op die manier is je aangifte zo gedaan met je smartphone of tablet. Natuurlijk kun je de aangifte ook doen via de site van de Belastingdienst, ook daar is het meeste al ingevuld.
  4. Controleer daarom alle vooraf ingevulde bedragen goed. Misschien is er in 2019 iets veranderd in je situatie waarvan de Belastingdienst niet op de hoogte is. Jij blijft uiteindelijk verantwoordelijk voor de aangifte die je verstuurt.
  5. Vaak staan de aftrekposten vooraf niet volledig ingevuld. Maak hiervoor gebruik van de checklist van de Belastingdienst en bekijk wat voor jou van toepassing is. 
  6. Heb je een fiscaal partner? Doe dan samen aangifte. Er wordt in dat geval berekend hoeveel belasting jullie ontvangen of terug moeten betalen. In de aangifte kun je dan direct de verdeling van inkomsten en aftrekposten aangeven die voor jullie het meest gunstig uitpakt.
  7. Is er in 2019 iets veranderd in je situatie? Of wil je gewoon zeker weten dat de aangifte goed wordt ingevuld? Maak dan gebruik van hulp die wordt aangeboden. Je kan hiervoor terecht bij maatschappelijke organisaties en bij de Belastingdienst zelf. 
  8. Ben je lid van de vakbond? Ook hier kan je terecht om je aangifte door een deskundige te laten verzorgen. Kijk voor meer informatie op de website van FNV en CNV Vakmensen
  9. Meer informatie over aangifte doen vind je op de site van het NIBUD.

 

Relevante pagina’s op dit portaal:


 

Gerelateerd Nieuws

80-90-100-regeling vanaf 58 jaar

Misschien wist je al dat je vanaf je 55e minder kunt gaan werken....
Lees meer